0

Н ерядко в наши дни хората, за да си отмъстят на онзи, който е накърнил чувствата или правата им, прибягват до магьоснически средства. Наказанията най-често са доста по-тежки от провинението на жертвата, но отмъстителят, който действа на принципа „всичко или нищо“, не е склонен на никакви компромиси и не може да бъде спрян. Мнозина лекомислено предполагат, че могат да спретнат една магия набързо, при това само по писмените инструкции, които открият в нета. Това изглежда безобидно занимание, но всъщност изобщо не е така. И отмъстителят, и отмъстеният си плащат скъпо и прескъпо.

Магия може да бъде направена с много неща. Всички знаят, че тя може да бъде диагностицирана с помощта на яйца. Но не всички знаят, че яйцето е стока с двойна употреба. От една страна, може да установи наличието на евентуална магия (с цялата степен на условност на това начинание), а от друга, може да сътвори маса неприятности. 

Бъркате, ако си мислите, че магическите обреди са отживелица. Странно е, че в наши дни някой може да бърка отвари и да произнася люти клетви, освен ако не е беззъба вещица със стъклено око, облечена в дрипава фуста. Търсачката обаче показва, че интересът към тези окултни занимания не стихва. А яйцето се оказва доста популярно, при това не само в дните около Великден. То е символ на новия живот, крехко, чисто и незащитено. С други думи – яйцето е най-безпрепятственият материал за черна магия. Тя се задейства, като подхвърлят в двора или на прага на дома ви яйце. Към него може да са прикрепени косми от косата ви, което вече избива на вуду магия. 

Потенциал

Магията с яйце действително е една от най-старите. Тя е силна и има разрушителен потенциал. С нея се предизвикват тежки болести и дори смърт. Някои магове са на мнение, че единственият начин да се отмени напълно влиянието на тази магия е като се прехвърли на някой друг, независимо кой. Та представете си, вървите си по улицата, разминавате се с някой и, хоп – като някакъв вирус към вас се е прилепила нечия чужда магия. Това не се случва, разбира се, точно така. Но е далеч по-лесно да се даде работеща рецепта за домашен яйчен крем, отколкото универсална рецепта за разваляне на яйчена магия. Все пак има някакви сламки, за които да се хванем. 

Спорът „яйцето или кокошката” никога няма да постигне консенсус по една проста причина – ако се хванем за митологиите, всичко започва от едно световно яйце. А от него се излюпва не пиле, а бог. Може даже да е с лъвска глава. Кокошката кудкудяка някъде встрани. Прави се на разсеяна. Тя няма нищо общо и с магиите, макар в някои ритуали да се използва черна кокошка. 

Символика

Ако се върнем към онова изначално яйце, което си плава из световния океан, трудно ще проследим пътя до съвременния полог. Символиката обаче донякъде е същата. Налице са четирите елемента на мирозданието: черупката олицетворява земята, ципата е въздухът, белтъкът – водата, жълтъкът – огъня.

Океанът в случая не ни върши работа, достатъчна е чаша или купа с вода. Технологията за установяване на магията е най-общо следната: Взема се яйце и се чупи в съд с вода. Вечерта бурканът с чукнатото яйце се поставя под кревата, по възможност там, където се намира главата ви. Някои слагат под буркана и актуална снимка, но в повечето писания това не е задължително. На сутринта се взирате в съда. Ако яйцето е с було, лоша работа – над вас тегне магия. Ако белтъкът си е прозрачен, плюйте си в пазвата и си признайте, че е било лудост да се хващате изобщо на такива бабини деветини. 

За да се усъмните, че има нещо нередно и да направите проверката с яйцето, трябва да са налице следните обстоятелства: продължително боледуване, хронично безпаричие, неприятности в работата, любовни неуспехи и недоразумения… Проблемът е, че по тези критерии май доста люде са жертви на колективна магия. Ето още сламки: безпричинен страх, постоянна депресия, кошмари и тежки предчувствия, каръщина, внезапно вдигане на висока температура, отпадане, умора, безсъние.

Цветът има значение

Методите за разкриване на „вражеско въздействие” са няколко, но имат сходни моменти. При първия вариант суровото яйце се плъзга по тялото на човека. Важно е това да става по часовниковата стрелка. Тези движения се повтарят и потретват, докато ръката ви отмалее. Отначало се върти около главата, после на гърдите, корема, краката, стъпалата. Когато се преминат всички точки, яйцето се чупи в подходящ по големина съд. Ако е с обичаен цвят и ако жълтъкът не се разтече – всичко е ок. В противен случай може да се предположи наличието на магия.

Буркан на главата

Вторият, по-разпространен начин е с буркан или чаша, в която е чукнато кокоше яйце. То трябва да е снесено най-много преди два дни, иначе резултатът може да е невалиден. Водата пък не трябва да е чешмяна, а от река, извор или да е кладенчова. Бурканът се поставя върху главата на човека, който се тества за магия. Главата трябва да е приведена надолу, така че да се подпре върху гърдите, което означава, че сам човек трудно ще се справи със задачата, така че ще му трябва и помощник. Така трябва да престои три минути. След това се разглежда яйцето в чашата. Ако по повърхността са се появили бели нишки, работата върви на зле. Ако са се появили и мехурчета върху нишките, още по-лошо. Черни точки или червени нишки по белтъка или жълтъка вече са сигурен знак, че е налице урочасване. Белите нишки също имат няколко разновидности. Ако са като паяжина, магията е лека и може лесно да се премахне. А ако не сте спазили инструкцията за водата, хлорът може да си изиграе с вас лоша шега и да ви сигнализира за магия, която не съществува, така че тогава ще се пънете напразно. 

Какво се мъдри под спалнята

Третият вариант на гадаене за уроки е подобен на предните, но при него яйцето трябва да престои една нощ под леглото. Интересно как ще се получи това, ако леглото не е с пружина или с подматрачна рамка. Тогава ще разберете какво й е било на принцесата с граховото зърно. Във всеки случай бурканът под възглавницата ще е изпитание. 

При всичките варианти не забравяйте да изхвърлите яйцето, което е диагностицирало магията, като най-добре е това да стане в река. Някои препоръчват да отправите благопожелания към този, който ви е урочасал, но при това е важно те да са искрени, а не просто да кажете, че искате да му се върне стократно, защото това е двусмислено пожелание. 

Степени на омразата

Ако върху нишките има бели мехурчета, а жълтъкът по края изглежда като сварен, магията е направена за това да живеете, но в мъки. Тази клетва понякога се изразява в зелени, сиви или кафяви петна по жълтъка даже ако белите нишки отсъстват. 

Ако няма нишки, но жълтъкът изглежда като сварен, това е особен вид клетва. Това е магия ограничение, за да не се чувствате свободни никъде, даже в собствения си дом. В този случай не са необходими решетки и окови, но вие се чувствате като затворник в собственото си тяло и не можете да намерите мира. В някои случаи тази магия е сътворена от собствения ви ум, ако изпитвате вина за нещо и съвестта ви гризе. Вие сами определяте срока на наказанието и никой не е в състояние да ви помогне да изкупите вината, която изпитвате, защото подсъзнанието ви се противи. 

Най-лоша е комбинацията от точки и нишки, която се възприема като магия за смърт. Срокът на „мократа поръчка” е 21 дни. Смъртта може да е пожелана от човек, който ви мрази или ви завижда до лудост, както и от някого, на чийто път сте се изпречили. Но и да гадаете кой е поръчителят, това няма много да ви помогне. Обикновено това е човек, когото познавате добре.