0

В сички знаем колко добре е да отглеждаме сами зарзаватите, които слагаме на трапезата си. Мнозина обаче не искат да си цапат ръцете с пръст, след като могат да подберат чистички зеленчуци от търговската верига. За разлика от тази категория хора, звезди като Мила Йовович, не се страхуват да експериментират.

Родена в Киев, актрисата е живяла в детството си в Москва. Когато семейството й емигрира в САЩ, Йовович получава американско гражданство. Това обаче не се отразява на нейните хобита и навици, възпитани от родителите й: Мила Йовович обича градинарството и редовно публикува снимки от градината си.

Звездата разказа в социалните мрежи, че отглежда тиквички, тикви, лук, краставици, домати и дори диня. Тя също се оплака от вредители, които й пречат да се грижи за парцела. Според Йовович тя има задръжки да убива гъсениците, които ядат доматите, защото след това те се превръщат в красиви пеперуди.

Според Balcon Garden Web Джесика Алба също лично се грижи за градината си. Тя обаче предпочита да отглежда цветя. Любимите й са различни сукуленти, както и няколко други разновидности на стайни растения.
Актрисата като цяло се стреми да пази природата - притежава фирма, която продава натурални и екологично чисти продукти за дома и градината. „Уча децата си да почитат природата и да готвят от това, което отглеждаме в градината“, каза актрисата, цитирана от изданието.