0

 Как да задържим аромата върху кожата си най-дълго – в предишния брой на „Златно време“ ви споделихме някои тайни. Ето и продължението.

Кожата трябва да е овлажнена предварително. След като приключите с водните процедури, опитайте да нанесете няколко капки парфюм върху себе си. Поради факта, че кожата след душ е топла и с отворени пори, ароматът сякаш „полепва“ по нея. Опитайте също да нанесете върху кожата си лек крем без аромат и след това да оставите няколко струйки парфюм върху него. Продуктът ще се абсорбира заедно с ароматните компоненти и ще остави лека следа.

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ: Как да задържим аромата най-дълго

Ако не харесвате „силните“ миризми, които карат минувачите да обръщат глави към вас, тогава има по-малко радикален начин да си сложите парфюм, без да навредите на другите. За да направите това, опитайте да нанесете парфюм върху дрехите или по-скоро върху вътрешната им страна, например подплатата на яке.

Ароматът се запазва най-добре върху дрехи от естествени тъкани, синтетичните материали могат значително да променят аромата. Също така внимавайте парфюмът да не оставя мазни петна, защото те може и да не се изперат.

Щадящо

Косата, подобно на кожата, е способна да задържи всички аромати за дълго време. Просто в никакъв случай не пръскайте парфюм директно върху главата си - това ще разруши здравето на вашите букли. Алкохолът в парфюма прави косата суха и чуплива. Вместо това напръскайте продукта върху гребен и го прокарайте през косата си.

Ако все още не знаете къде да нанесете парфюма, така че да не си душите китката непрекъснато дали още действа, втрийте го в слепоочията. Но не и ако сте склонни към мигрена, тогава това място не е препоръчително.

Съобразявайте аромата с повода. Разделете колекцията си домашни парфюми на дневни и вечерни продукти. Дневен парфюм, характеризиращ се с лекота и свежест, може да се използва през първата половина на деня, вечерен парфюм с интензивни и ярки нотки е най-добре да оставите за специални поводи. Също така не забравяйте, че ако трябва да прекарате част от сутринта на претъпкани места, например обществен транспорт по време на пиковите часове, тогава се уверете, че миризмата не е твърде силна. За да не задушите всички пътници край вас в натъпкания автобус, нанесете парфюма поне половин час преди тръгване.

Облак

Умереността е основното нещо при работа с парфюм. Винаги пръскайте малко количество върху себе си, за да не прекалите. Това правило е особено важно, ако тепърва започвате да се запознавате с парфюмите. Не завирайте флакона в кожата, когато се парфюмирате, а го задръжте на разстояние 20-30 сантиметра. Ако парфюмът е твърде тежък, тогава го напръскайте пред себе си и след това влезте в „облака“.

Важно правило: Не смесвайте аромати! Изключение от правилото би било нанасянето на лосион за тяло и тоалетна вода. И двата продукта са с лека текстура и няма да си пречат.

5. Не търкайте аромата върху кожата си. Той има многопластова природа, която му позволява плавно да се разгръща нотка по нотка. Втривайки парфюм върху кожата си, вие нарушавате тази формула и лишавате аромата от неговата дълготрайност. Вместо да втривате, докосвайте леко нанесените капки до желаните точки.

Автор: Цвета Дилова