0

К утиите за обувки защитават нашите ценни патъци до момента, в който ги донесем у дома. След това ги изхвърляме. И си патим. Защото според новите порядки в магазините за рекламацията е необходима касова бележка и оригиналната кутия на обувките. Любопитен факт: според списание Glamour средностатистическата жена купува 469 чифта обувки през живота си. Ако не искате да задръстите килера с кашончета, може да вкарате кутиите в употреба. Защото, в крайна сметка, не уточнява в какъв вид трябва да се върнат те, ако се стигне до рекламация. Ето 12 начина, с които можете да им дадете нов живот.

1. Кутия за съхранение на дреболии

Напълно разумно решение. Вместо да купувате продукти от Средното царство на прекомерни цени и да обогатявате китайската икономика, по-добре е да ги направите от кутия за обувки. Покрийте кутиите с плат. Стара риза или калъфка за възглавница ще свърши работа. Можете да облепите кутията с остатъци от стари тапети.

2. Декоративни стенни рафтове

Имате ли нужда от начин да увеличите площта на вашето стенно хранилище? Какво ще кажете да направите свои собствени декоративни рафтове от кутии за обувки! Необходими са ви още боички, декоративна хартия, ножици, лепило, отвертка и два винта и ще имате всичко необходимо, за да направите красиви, но достъпни декоративни рафтове за стена. Разбира се, условието е кутиите да са от по-твърд картон.

3. Разделител за чекмеджета

Дребни неща като гащи, чорапи, бельо, чорапогащници нервят собствениците, когато трескаво търсят каквото им трябва в дълбините на чекмеджетата. Вземете ножица или чиновнически нож и бързо зонирайте пространството на чекмеджето. Дори не е необходимо да оцветявате картона. Перфекционистите, разбира се, могат да се заиграят с плат или дантела.

4. Огромна кутия за моливи

Излишък от канцеларски материали: моливи, химикалки, линийки, флумастери, маркери, се позиционират в просторна стойка. Всичко е на едно място и е лесно за намиране. Външната част украсете както желаете, а вътре може да сложите тенекии от маслини или празни кенчета от бира. За домашните еколози: Заменете бурканите с картонени ролки тоалетна хартия.

5. Безопасен стълб за драскане на котешки нокти

Ако котката ви има склонност да остри ноктите си на дивана, направете й специално място за това забавление. Изрежете ленти от картон и ги поставете настрани в голям капак на кутия за обувки, след като ги намажете с лепило. Ще видите, вашият домашен любимец ще оцени иновацията.

6. Органайзер за ленти

Жените-ръкоделки винаги разполагат с панделки и ширити, които имат таланта да заплитат и връзват на възли. Поставете ги на тънка шина (пръчка) и освободете краищата през дупките в страничната стена. Ура! Достъпно и спретнато.

7. Гардероб за куклата

Ако имате деца в семейството си, тогава не е нужно да изхвърляте кутиите за обувки. Може да ги трансформирате в спалня и гардероб за дрешките на куклата.

8. Склад за мъниста

Кокетките ще намерят приложение на таланта си за капака, покривайки го с чул или кадифе. На такъв фон блестящите бижута изглеждат страхотно. А мъжът ще закачи куките или щифтовете, за да е съпричастен.

9. Декор в банята

Увийте конци или парчета плат около кутията и поставете платнена торбичка вътре. Направете няколко такива кошници за кърпи, сапун, хартия.

10. Декорация на хола

Изявете се като дизайнер. Това ще отнеме няколко парчета картон от кутията за обувки. Трябва ви и фантазия. Освен плат и хартия, има листа, пера, камъни, фолио, черупки и така нататък.

11. Мини проектор

Изненадайте вашите приятели или приятелка. Просто изрежете кръгъл отвор и прикрепете към него леща, плоска от едната страна. Срещу обектива поставете смартфона, внимание, с главата надолу. Пуснете филма, вземете пуканките и се насладете.

12. По предназначение

Със сигурност това е начин на приложение, за който се сещате и сами. Просто дръжте обувките в кутиите. Но за да избегнете голямото ровене, когато ви потрябва конкретния чифт, снимайте с телефона обувките, принтирайте и залепете картинката върху всяка кутия. Така ще посегнете точно към тази, която ви е необходима.