0

В турските сериали има много любов. А също така интриги и неочаквани обрати. Ето 8 романтични сюжета, които отговарят на всички изисквания и карат сърцата на зрителите да пърхат сякаш те самите участват в тях. Докато зимата загръща земята със снежна завивка, можете да се сгушите на дивана и да започнете да гледате някой от сериалите в тази селекция. Това гарантирано ще ви хареса.

1. "Любов под наем" (2015 - 2016)

Сериал, който ни отвежда в свят на интриги, неочаквани сюжетни обрати и спираща дъха любов. Фокусът е върху Йомер Ипликчи (Баръш Ардуч), бизнесмен работохолик, чието семейство иска да го ожени за почтено момиче. За партньорка му е избрана млада дама, току-що завърнала се от Америка. Тя е невероятно красива, образована, но се интересува само от партита на висшето общество. И най-важното, абсолютно не й пука за Йомер. За да се отърве от нагласената връзка, Йомер целува Дефне Топал-Ипликчи (Елчин Сангу) пред всички. Тя е мила и красива селска девойка, сервитьорка. Този акт предизвиква остра реакция от семейството му и особено от леля му, която ще направи всичко, за да попречи на Йомер да свърже живота си с недостойна кандидатка.

2. "Ягодова любов" (2015)

Лек, позитивен и интригуващ сериал, който ще ви зареди с много настроение. Сюжетът ни разказва за очарователно младо момиче Аслъ Кочер-Мазхароолу (Демет Йоздемир) и богатия и красив Бурак Мазхароолу (Юсуф Чим). Аслъ е свободолюбива и работлива. Тя мечтае да отвори собствена сладкарница и прави всичко, за да докаже своята независимост на родителите си. Бурак е популярен и богат, всички момичета в Турция са влюбени в него, той обича да привлича общественото внимание и често посещава модни партита. Серия след серия гледаме как тези два ярки героя се сблъскват и се опитват да укротят характерите си.

3. "Великолепният век" (2011 - 2014)

Легендарният турски сериал, който успя да се превърне в класика. „Великолепният век“ е не само вълнуваща любовна история, но и възможност да научите повече за културата на турския народ. В центъра на сюжета е Сюлейман Великолепни и славянската робиня Хюррем, останала в историята под името Роксолана. Красивият интериор, цветните костюми и част от турската история са впечатляващи, а интригите, които се случват в харема между Роксолана и нейните съперници, ви държат в напрежение до самия край.

4. "Забранена любов" (2008 - 2010)

Сюжетът на сериала се върти около вдовеца Аднан Зиягил, който губи жена си при катастрофа. Дълги години той е фиксиран върху загубата си и посвещава целия си живот на децата. Постепенно болката от тежката загуба започва да отшумява и в живота му се появява ново момиче – Бихтер, което му носи любов и желание за живот. Семейството обаче, свикнало да вижда Аднан отдаден на загубата, не е готово да приеме новата му страст. Този сериал, превърнал се в един от най-популярните в Турция, определено си заслужава отделеното време.

5. "1001 нощ" (2006 - 2009)

Още един популярен турски сериал, закачлив с интригуващия си сюжет. Главната героиня Шехерезада сама се бори за живота на своя син, който е неизлечимо болен. Има шансове за възстановяване, но процентът на положителен ефект от експерименталното лечение е малък. Шехерезада получава неочаквано примамливо предложение от шефа си Онур, на което, без друга подкрепа и помощ, не може да откаже.

6. "Мръсни пари, фалшива любов" (2014 - 2015)

Поредица, която ще се хареса на любителите на детективските истории с интересна любовна линия. Фокусът е върху Омер, полицейския комисар, и неговата годеница Сибел. Един ден Омер пристига на мястото на инцидента и вижда Сибел на пътническата седалка, а непознат мъж шофира. Той не вярва, че това е нормален инцидент и започва собствено разследване.

7. „Чучулигата” (2013 - 2014)

Селекцията се допълва от сериал, който разказва любовната история между младото момиче Фериде и нейния братовчед Камран. Тайната симпатия става известна на жителите на тяхното село. Ще успеят ли младите да победят общественото мнение и да запазят любовта?

8. „Черна любов“ (2015 – 2016)

Любовта на Кемал Сойдере и Нихан е огромна. И въпреки тъжния финал на сериала, който облива зрителите в сълзи, си струва да се възнесете с такива силни емоции. В главните роли са Бурак Йозчивит и Неслихан Атагюл Доулу, а лошият във филма е Каан Урганджъоулу, който играе една перфектна злодейска роля, в която почти не го виждате усмихнат.