0

С ъздателят на „Железният човек“ Джон Фавро не само режисира и изпълнява главната роля във филма „Готвачът“ (2014 г.), но и изкушава зрителите с много рецепти. При това му идва отвътре – ако киното е неговата работа, от която изкарва добри пари, то кулинарията е негова страст. Затова можем да му се доверим, че вечерята, която ще сготвим сега, ще е много лесна и вкусна. Запретвайте ръкави и вдигнете палец нагоре, след като сте излапали пълна чиния спагети с чесън с бързината, с която го направи Скарлет Йохансон във филма.

Продукти:

спагети - 450 г

зехтин - 150 мл

чесън, скилидки - 5 бр.

смлян червен пипер - 1 ч.л.

магданоз, стрък - 150 г

пармезан - 100 г

лимон - 1 бр.

сол - на вкус

смлян черен пипер - на вкус

Приготвяне:

Сварете спагетите в подсолена вода, докато омекнат. Загрейте зехтина в тенджера и запържете накълцания на ситно чесън при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер, солта и черния пипер.

Сварените спагети се поставят в тенджера и се разбъркват добре, за да се покрият със запържения чесън.

Свалете съда от котлона, добавете наситнения магданоз и настъргания пармезан и отново разбъркайте. Добавете лимонов сок на вкус и посолете, ако е необходимо.