С ъздателят на „Железният човек“ Джон Фавро не само режисира и изпълнява главната роля във филма „Готвачът“ (2014 г.), но и изкушава зрителите с много рецепти. При това му идва отвътре – ако киното е неговата работа, от която изкарва добри пари, то кулинарията е негова страст. Затова можем да му се доверим, че вечерята, която ще сготвим сега, ще е много лесна и вкусна. Запретвайте ръкави и вдигнете палец нагоре, след като сте излапали пълна чиния спагети с чесън с бързината, с която го направи Скарлет Йохансон във филма.
Продукти:
спагети - 450 г
зехтин - 150 мл
чесън, скилидки - 5 бр.
смлян червен пипер - 1 ч.л.
магданоз, стрък - 150 г
пармезан - 100 г
лимон - 1 бр.
сол - на вкус
смлян черен пипер - на вкус
Приготвяне:
Сварете спагетите в подсолена вода, докато омекнат. Загрейте зехтина в тенджера и запържете накълцания на ситно чесън при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер, солта и черния пипер.
Сварените спагети се поставят в тенджера и се разбъркват добре, за да се покрият със запържения чесън.
Свалете съда от котлона, добавете наситнения магданоз и настъргания пармезан и отново разбъркайте. Добавете лимонов сок на вкус и посолете, ако е необходимо.
