Г лезеният племенник на госпожа Хюнкяр – Ерджумент, разкопча колана и се погаври с честта на прислужницата Гюлтен.
Наивното момиче, влюбено в Йълмаз още по времето, когато беше най-обикновен шофьор, е съсипано. Изнасилено е не само тялото, но и душата й. Съпругата на брат й Гафур – Сание, както винаги е нейната най-голяма опора. По сестрински тя донася на плачещата си зълва Гюлтен, която няма сили и смелост да си признае какво се е случило, топла супа, за да я вдигне на крака. Ето как да приготвите и вие турска пилешка супа, но нека поводът да не е толкова тъжен.
Продукти:
пилешки гърди - 1 бр.
Фиде – 1/2 ч.ч.
жълтъци - 1 бр.
лимонов сок - 2-3 с.л.
чесън - 1-2 скилидки
масло - 2-3 с.л.
брашно - 2 с.л.
кисело мляко - 3 с.л.
целина - 1 ч.ч. нарязана
лук - 1 глава
вода - 4-5 ч.ч.
сол
черен пипер
Приготвяне:
Сварете пилешкото месо заедно с цялата глава лук и целината. След като месото се свари, извадете зеленчуците. Нарежете пилешкото на малки парченца и оставете бульона да се охлади.
В тенджера разтопете маслото и запържете брашното. След това добавете бульона и оставете да кипне. Прибавете фидето, месото и пасирания чесън. Нека супата да остане на котлона 6-8 минути, ако фидето не се е сварило, удължете малко времето.
В отделен съд смесете жълтъка с киселото мляко и лимоновия сок. Разбъркайте. Постепенно добавете от бульона и върнете застройката в пилешката супа на тънка струйка, като внимавате котлонът да не е твърде силен и да не ври, защото така супата ще се пресече. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте супичката гореща.
