0

Н а 76-годишна възраст звездата от „Роки” Силвестър Сталоун отново седна на стола на татуиста. Холивудската звезда избра свой доверен майстор от Оклахома. Деликатната задача бе да се преправи гигантска татуировка на десния бицепс на звездата. Там доскоро грееше образът на жена му Дженифър Флавин. Само преди месец обаче Флавин подаде молба за развод и двамата започнаха тежка съдебна битка. Точно това накара Сталоун да поръча татусът да бъде преправен така, че да се превърне в любимото му куче Бъткъс. Мастифът е участвал в няколко от филмите на Сталоун.

Заличаване

По сходен начин Анджелина Джоли поиска да премахне името на Били Боб Торнтън от лявата си ръка, след като скандалите между двамата прераснаха в шумен развод.

Най-известният фен на татуиране и преправяне на татуси безспорно е Джони Деп. Той започва да рисува по тялото си през 80-те и 90-те години на миналия век. Тогава той и Уинона Райдър са пример за най-влюбената артистична двойка. По тази причина Джони решава да увековечи връзката си и си татуира „Уинона завинаги”, но романтиката си отива и Деп преправя надписа на „Вино завинаги”.

Мелани Грифит преживя специфичен сърдечен проблем. На дясната си ръка тя имаше голям татус на сърце, а в сърцето пишеше „Антонио”. Всичко вървеше добре и като че ли бракът й с Антонио Бандерас изглеждаше непоклатим. След 20 години любов и хармония нещата рязко се объркаха и романтиката се превърна в тежък и грозен скандал.

Тежко преосмисляне застигна и Ева Лонгория. Звездата от „Отчаяни съпруги” си направи два знакови татуса. На китката си бе изписала датата на сватбата си с Тони Паркър. Отзад на врата бе изписала думата „девет”. Паркър бе професионален спортист и това бе състезателният му номер. Бракът между двамата се разпадна злощастно, а за Ева останаха издайническите татуси. Тя замени надписа на китката с рисунка на звезда, а думата на врата заличи. Впоследствие реши да заличи и звездата.

Супермоделът Хайди Клум реши да отбележи четвъртата годишнина от сватбата си с певеца Сийл с татуировка на вътрешната част на ръката си. Татусът представляваше името на Сийл и звезди с инициалите на трите им деца. Скоро след това обаче двамата започнаха болезнено дело за развод, а Хайди Клум се подложи на болезнено заличаване на името на Сийл.

Младежки пориви

Риалити звездата Клоуи Кардашиян през 2015 г. също поиска да й бъде премахнат татус. В долната част на гърба си тя имаше татуировка на кръст, ангел и думата „тати” в памет на покойния й баща Робърт. На въпрос защо го е направила, Клоуи отвърна: „Послушах сестра си Ким, а тя каза, че Бентли не се украсява с евтини стикери”. Все пак Клоуи реши да запази татуса „Обичам те”, който също свързва с баща си.

Преди две години звездата Джесика Алба сподели своя опит в премахването на тауси. Алба неуспешно се пробва да махне цвете, което си татуирала, когато била на 17. „Много е дразнещо. На няколко пъти се подлагам на процедури за лазерно заличаване. Тя просто не иска да изчезне”, казва Алба. Подобни проблеми тормозят и Меган Фокс. Като малка тя мечтала да стане филмова актриса и решила в тази връзка да татуира образа на своя кумир Мерилин Монро на дясната си предмишница. С годините обаче увлечението отшумява, а Фокс вече е филмова звезда. Следват няколко болезнени процедури. При последните й изяви с голи ръце на червения килим се вижда, че татусът на Мерилин постепенно избледнява.

Роуз Макгоун имаше доста по-смущаващ татус. Актрисата бе увековечила образа на екзотична танцьорка на дясното си рамо. След години на терапия рисунката още не е изчезнала напълно.

Актьорът Марк Уолбърг е трябвало да се пребори с голям брой нежелани рисунки, които му изглеждали атрактивни в млада възраст, но като отраснал, му изглеждали нелепи. „Имах осем или девет големи татуса. Бяха навсякъде. Имах на корема, на гърдите, на ръцете и на единия крак”, казва в телевизионно интервю Уолбърг.

Заради професията

Памела Андерсън се е сдобила с татус по изключително нелеп начин. Бившият модел на „Плейбой” се уредила с главната роля в нискобюджетния екшън „Бодлива тел”. Във филма героинята на Памела имала татус на бодлива тел на левия бицепс. Актрисата решила, че й е писнало всеки ден гримьори да рисуват по ръката й. Освен това си вярвала, че филмът ще е касов хит. Затова си направила знаков татус. Но нещата не се развили по нейния план. Филмът стана чутовен провал, а за Памела останало да мисли как да се отърве от татуса.

Заличаването на татуировки понякога става по изцяло прагматични причини. Такъв е случаят с Колин Фарел, който реши да се отърве от всички татуси, които покриваха тялото му. „В един момент ми писна винаги преди снимки да ме мажат с огромни количества грим, за да не се виждат татусите. Затова взех решение да ги махна всички, независимо колко болезнено ще бъде. Сега мога да си позволя половин час повече сън всеки ден”, допълва той.

Грешки

Актрисата Хейдън Панетиер е своеобразен шампион по глупост. Тя решава да си татуира високопарен израз на италиански вдясно над ребрата. Оказало се обаче, че посланието е сбъркано и преводът е погрешен. С огромно съжаление тя споделя, че се впуснала да коригира татуса. Ироничното в случая е, че фразата е трябвало да бъде ”Живот без съжаление”.

Кели Озбърн проклина деня, в който е решила да се татуира. Тя премахна от лявата си ръка огромен татус на клавиатура на пиано. „Искам сега да видя тези, които ми обясняваха, че премахването на татус е безболезнена детска игра. Нищо подобно. Премахването е милион пъти по-болезнено от поставянето на самия татус”, изригна Кели в акаунта си в Инстаграм.