0

Във „Властелинът на пръстените“ на Толкин сказанието беше „един пръстен ги владее“, когато ставаше въпрос за пръстена на съдбата, с който Саурон управляваше останалите пръстени и се бе опитал да подчини Средната земя.

В астрологията по същия начин се смята, че всяка една зодия е подчинена на някакво небесно тяло. Всяка зодия си има своя управляваща планета – в това число се включват също Слънцето и Луната, които астрономично са звезда и спътник, но астрологично са планети. Та всяка планета се смята, че разкрива или отговаря за нещо от характера на човек. Слънцето е огледало на личността, Меркурий влияе на начина на мислене, Венера пък е отговорна за начина, по който обичаме. Някои планети владеят два знака: Меркурий и Венера, докато други планети управляват само един знак: Слънце, Луна, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Макар и с една и съща планета управител, зодиите, които тя подчинява, често са напълно противоположни.

Много е важно не само коя планета управлява зодията, но и в какво положение е била при раждането и във важни моменти от живота.

Отделно се прави и характеристика коя планета кога какво влияние има над даден знак. Но ето едни кратки насоки от коя планета какво можге да се очаква.

Овен - Марс

Марс управлява вътрешните стремежи, емоции и страсти на Овните. Това е планетата на действието. Затова хората от този знак често са свръхамбициозни, много емоционални и обичат да се себеизразяват.

Телец - Венера

Прелестната Венера е планетата на обичта. Тя показва дали човек ще бъде забавен, спонтанен, романтичен или сладък любовник. Дали ще обича със сърцето или с разума си. Но Венера много добре се свързва и с печеленето на пари, затова често Телците сякаш правят пари от въздуха.

Близнаци - Меркурий

Винаги подвижният Меркурий е планетата на мислите, дар словото и общуването. Затова повечето хора от зодия Близнаци говорят бързо, остроумни са, нямат проблеми с общуването и имат изключително обаяние. Но тази планета често си мени настроенията, а и както знаем, по няколко пъти в годината е ретроградна.

Рак - Луна

Луната е причина Раците да се сърдят лесно и то за най-малкото нещо. Те са склонни да таят чувствата си, вместо да говорят за тях. Луната е планетата на мистиката, на дълбоките чувства и на домашното огнище.

Лъв - Слънце

Великолепното Слънце е в основата на този властен знак. Именно то дава вътрешния огън, енергията и харизмата на личностите от зодия Лъв. Но Слънцето може и да е измамно, да гори и свети, но без да грее.

Дева - Меркурий

Ако мислите с няколко хода напред, то това е заради Меркурий. Тази планета управлява и зодия Дева. Тя е планета на комуникациите, но и на откровенността, на бързата мисъл.

Везни - Венера

И Везните са с управляваща планета Венера. Именно затова те са супер романтични – хора на цветята, вечерите на свещи и вълнуващите изненади за половинката. Но Венара също може да бъде и коварна. Отговаря за сексуалността, но и за повечето болести.

Скорпион - Плутон

Мрачният и загадъчен Плутон управлява този знак. Това е планетата на дълбоките емоции и фините импулси. Това е интензивна, мощна планета, която човек не може да подцени. И макар да свети с блед блясък, тя е доста изгаряща понякога.

Стрелец - Юпитер

Царственият и справедлив Юпитер е планетата на Стрелците. Тя отговаря за съзнанието и нуждата за вътрешно израстване. Хората от този знак са духовни и оптимистични личности, родени под щастлива звезда, а и тук принципът е известен – Господ дава, но в кошара не вкарва.

Козирог - Сатурн

Планетата Сатурн е най-голямата проверка на реалността. Тя кара хората от зодия Козирог да имат чувство за дълг, да бъдат по-съсредоточени, да работят здраво и да са винаги сериозни, дори понякога да изглеждат направо сърдити по рождение. Дава им и голям набор от дълбоки емоции, предразполага ги към мистика.

Водолей - Уран

Уран прави хората от тази зодия толкова забавни и умни. Тази планета управлява спонтанността, новостите и неочакваните неща. Уран прави Водолеите да бъдат силно свободолюбиви и да обичат независимостта във всичко.

Риби - Нептун

Прекрасният и мрачен Нептун прави хората от зодия Риби толкова замечтани, великолепни, трогателни и сладки, но и някак объркани. Рибите трудно виждат реалността именно заради богатото си въображение, с което Нептун ги дарява.