0

З вездите пречат снахите на крал Чарлз III да се разберат генерално, твърдят вещи в занаята. Между Кейт Мидълтън, зодия Козирог, и Меган Маркъл, зодия Лъв, дружбата е невъзможна не само заради социалните различия, натрупалите се обвинения, но и заради астрологичните им карти.

Водещи британски астролози отговарят защо дружбата между тях наистина е невъзможна. Кейт е родена на 9 януари и е зодия Козирог. Меган е родена на 4 август и е типичен Лъв. Съответно съпрузите им принц Уилям е роден на 21 юни – между Близнаци и Рак, а Хари е роден на 15 септември и е типична Дева.

Конкуренти

По презумпция между тези два знака, Козирог и Лъв – приятелство е възможно само при екстремални събития, каквито все още не са произлезли между снахите на Чарлз III. Във всекидневния живот Лъв и Козирог по-скоро са конкуренти, макар и да има доста стабилни изключения. На Козирога не му харесва индивидуализмът на Лъва и неговото нежелание да се подчинява на правилата. А на Лъва не му харесва консерватизмът, външната сухота и преструвка на Козирога.

Космограмата на Меган е изпълнена със секстили, които определят лекия й характер, удоволствието от живота. Нея всичко сякаш я устройва, тя е силна, гъвкава, схватлива и е способна винаги да взима максимума от живота.

А Кейт има направо жесток, суров квадрат на Слънце в Козирог със Сатурн. Това говори за личност на труженик, която гледа на живота песимистично. Тя смята, че всичко трябва да се заработва с много тежък труд и за всяка радост трябва да се плаща. Тя е много взискателна към себе си, а следователно и към околните. Тя не умее да се отпуска. Образът й на приветлива и винаги позитивна жена, който публиката вижда, е резултат на вътрешна самодисциплина и огромни усилия. Кейт работи много упорито над имиджа си.

Би било странно две толкова различни личности да си паснат, но играта на съдбата никога не трябва да се подценява. В очите на Кейт нейната етърва Меган е амбициозна кокона, която всичко получава просто ей така, незаслужено. А в очите на Меган самата Кейт е скучна, постоянно напрегната и недружелюбна особа.

За да се сприятелят двете, в техните астрологични карти Меркурий трябва да е в хармонични съюзи. Но и при двете тази планета е в опозиции. Те не могат да общуват пълноценно, сякаш говорят на различни, напълно непознати езици - а това създава повече напрежение и неразбиране.

Между двете обаче едва ли е възможен открит конфликт, макар неприязънта между Мидълтън и Маркъл да е видима за всички вече години наред.

Марс

Марс е планетата, която описва кой как се държи в конфликти. При Меган Маркъл, жената на Хари, Марс е в Рак и образува секстил с Венера. Това е съвършено неконфликтен и направо боязлив Марс, който повече е загрижен да изглежда добре, отколкото да воюва с някого. Такъв Марс е готов на мирни преговори и винаги включва обаянието си, за да ги постигне.

При Кейт Мидълтън, съпругата на принц Уилям, Марс е във Везни и пак е в хармоничен аспект с Венера. Това също е един доста дружелюбен воин. Кейт не е скандалджийка, старае се да бяга от караниците и да решава споровете в стила на поговорката „и вълкът сит, и агнето цяло“.

Но и при двете Луната се намира в съединение с позицията на Марс на другата. Точно това води до голямо раздразнение - двете се дразнят една от друга на подсъзнателно равнище.