0

Първият компактен SUV на Volvo беше представен предпремиерно в мол „Сердика Център” в София, само месец след световната си премиера в Милано. Новият модел ще остане в столицата до 12 ноември. За да отпразнува появата на най-модерния член в семейството на Volvo, официалният вносител на шведската марка у нас – „Мото-Пфое”, стартира игра на страницата Volvo Cars Bulgaria във Фейсбук. Всеки, който се снима с новото Volvo XC40 на щанда в „Сердика Център” и качи снимката си във Фейсбук, участва в тегленето на голямата награда. Победителят в играта ще спечели екскурзия за двама до европейската столица на модата - Милано. За тези, които живеят в западната част на столицата, новото Volvo XC40 е изложено и в шоурума на „Мото-Пфое” на бул. „Сливница” 444 до 11 ноември включително.

Всеки, който качи снимка с новото Volvo XC40 на страницата Volvo Cars Bulgaria във Фейсбук, играе за голямата награда на „Мото-Пфое” - екскурзия за двама до Милано.

Новото Volvo ХС40 е вдъхновено от света на модата, изкуството и архитектурата. Компактният градски SUV притежава експресивен дизайн и отличителен артистичен характер. Той е луксозен и компактен кросоувър с голям пътен просвет и високо разположени седалки, осигуряващи на водача пълен контрол над управлението.

Новото Volvo ХС40 е създадено с радикално нов подход към пространството вътре в колата. Иновативният му интериорен дизайн е специално проектиран да осигури на пътниците повече функционално място за техните вещи – отстрани на вратите и под седалките, включително специално място за мобилния телефон с възможност за безжично зареждане, специална сгъваема закачалка за малки пликове и покупки, както и подвижен кош за отпадъци в централната конзола.

Интериорът е специално проектиран да осигури на водача всички системи за свързаност и информация.

Новото Volvo ХС40 е изградено на платформата CMA, която ще бъде в основата и на всички бъдещи модели от серията 40, включително и изцяло електрическите автомобили. Платформата CMA осигурява на Volvo необходимите за този сегмент икономии. ХС40 дебютира с престижните системи за безопасност, свързаност и информационни технологии, познати от сериите 90 и 60 на марката. Тези иновативни технологии превръщат ХС40 в един от най-добре оборудваните компактни SUV на световния пазар. Те включват системата за безопасност City Safety на Volvo, която задейства спирачката, ако водачът не реагира навреме, системата за подпомагане на водача Pillot Assist, системата за предупреждаване при напускане на пътното платно, система засичаща приближаващите автомобили, както и 360-градусова камера, която помага на водача да маневрира при паркиране в по-тесни пространства в града.

Управителят на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев представи новото XC40 в мол „Сердика Център” в София.

Първоначално новото Volvo XC40 се предлага с два турбодвигателя - дизелов D4 и бензинов T5. Турбодизеловият двигател D4 е 2,0-литров 4-цилиндров агрегат с мощност 190 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент, а 2,0-литровият бензинов 4-цилиндров мотор Т5 Drive-E разполага с мощност 247 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Двигателите са комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, както и система за задвижване на четирите колела AWD с пето поколение съединител Haldex за свързване на задния мост. На по-късен етап ще бъдат добавени още задвижващи агрегати, включително хибридна версия и електрически вариант.

Производството на новото Volvo XC40 започна в завода на Volvo в Гент, Белгия. На нашия пазар моделът D4 в ниво на оборудване Momentum се предлага на цена от 83 750 лева, а при R-Design цените започват от 89 910 лева. За бензиновия вариант T5 цените са съответно 87 270 лева и 93 730 лева.