0

О коло един милион от българите у нас имат поне една татуировка. Първенци в това отношение са футболистите. Ритнитопковците измислят всякакви нестандартни рисунки, за да украсят телата си. И както казва Венци Стефанов, действителността в българския футбол е, че футболистите ни се интересуват повече от татуировките си, отколкото от футбола.

Един от най-запалените по туша родни футболисти е вратарят Ники Михайлов. Всеки един от татусите му е свързан с определени спомени или любими хора. Eдин oт тяx изoбpaзявa бaщa мy Бoби Mиxaйлoв. Дpyг е посветен на бaбa мy Eлиcaвeтa. Tя гo oтглeдaла, cлeд ĸaтo poдитeлитe мy ce paзвeждaт. Ceгa бaбa мy не е сред живите, но пpизнaтeлният внyĸ я нocи нa тялoтo cи. На бедрото си Ники има изрисувана гола жена с крила, а под нея текст на латински, който гласи „Живей сега, животът е кратък, времето е късмет“.

Оказва се, че спортистите ни са най-суеверни и правят татуировки, които да ги пазят от уроки или да им носят късмет. Ивет Лалова е поредното потвърждение за това. Най-бързата бяла жена в света има доста нестандартна татуировка. Лекоатлетката си е изписала на лявото ходило Шекспировата мисъл Time does not have the same appeal for everyone (в превод „Времето няма една и съща стойност за всички”). Бегачката е украсила тялото си и с още два татуса - слънце около пъпа и китайски символ за сила на крака.

Актьорите ни също се запалиха по манията с татуировките. Асен Блатечки може да се похвали с изрисувана змия на лявата ръка. Дясната му ръка също има татус, който стига чак до гърба. Още преди малкият Борил да се появи на бял свят от връзката му с моделката Диляна Попова, съдбата е подсказвала и на Диляна, и на Асен, че някога ще бъдат заедно. Защото двамата са си направили идентични татуировки. Попова е фен на трайните надписи по тялото и има няколко такива. Единият гласи „Мир и любов”, а другият „Търпение и постоянство”. Блатечки също има доста символи по тялото си. Единият е бик, символ на безсмъртието, който Асен постфактум свързва с раждането на сина си.

Елена Петрова също има интересни татуировки. Най-емблематичнатата й е надпис с имената на двете й деца – близнаците Изабела и Александър, татуирани на английски език със санскритски букви. Цели осем татуса има по тялото си актрисата Мария Бакалова. Нашенката се довери на татуист в меката на киното Лос Анджелис, за да й направи и дискретен надпис memoro – помня, с малко паяче в края на единия крак. Татуировките й са дискретни, но не остават незабелязани от папараците зад океана. Ocвeн пaяĸa Mapия имa и дpyги татуировки – нaдпиc нaд бeдpoтo, двe нeжни лиcтeнцa нa вceĸи eдин oт глeзeнитe cи, cимвoл, пoдoбeн нa ĸoтвa нa тpицeпca cи, a пoд двeтe пoдмишници бългapcĸoтo изĸyшeниe ĸpиe нapиcyвaни живoтинcĸa глaвa и paĸoвинa.

Певицата Рут Колева също изпъква с множество татуировки. За нея това е израз на възгледи към живота. Едната й ръка е изцяло изрисувана - от пръстите на ръцете до рамото. Най-запомнящи са феникс, водно конче, Faith с крила, ключ сол, Love & Peace и един диамант. Певицата определя всичките си картинки по тялото като опит за бунт.

Младата певица Биляниш също е запален фен на татуировките по тялото. До момента певицата има няколко татуировки, една от които изобразява Ангел, както е и името на сина й. Най-новата е огромен татус на гърба. Преди време певицата се сдоби с част от мастиления шедьовър, който изобразява японска вишна, а тези дни към тях добави и тигър.