0

С офийската опера открива сцена на езерото Панчарево, където ще покаже някои от най-добрите си спектакли, съобщиха от музикалната институция. Фестивалът „Музи на водата“ (26 юни - 2 август) е в рамките на програмата „Опера в парка“.

Софийската опера открива сцена на езерото Панчарево, където ще покаже някои от най-добрите си спектакли, съобщиха от музикалната институция. Фестивалът „Музи на водата“ (26 юни - 2 август) е в рамките на програмата „Опера в парка“.

В афиша са мюзикълът Mamma Mia! – със седем дати през юни, юли и август, операта „Рейнско злато“ – на 24 и 25 юли, сценичната кантата „Кармина Бурана“ – на 12 и 18 юли, балетите „Лебедово езеро“ – на 3, 4, 5 и 10 юли, и „Зорба гъркът“ – на 11, 17 и 26 юли. „В романтиката на свободните ви летни вечери за жадувана духовна наслада езерното огледало на Панчарево събира за първи път музите на изкуството. Те ще стъпят на водата с вълшебството на своя талант. На живо ще се удивлявате на вълшебните багри и сиянието на езерото с музиката, пеенето и танца на нашите истински музи на водата", отбелязват от операта.

По традиция „Опера в парка“ ще има основна сцена в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“.


Операта кани своята публика и сред величествените декори на различни филмови продукции – в Киноцентъра в Бояна. Между 10 и 19 юли на римски площад ще бъде представено най-доброто от световната оперна класика – „Риголето“, „Тоска“, „Атила“, „Норма“, „Дон Карлос“ и „Кармен“.
Проектите са под патронажа на кмета на Столичната община и са част от нейния календар на културните събития за 2020 г.