0

П радядо на британската кралица Елизабет II е летял с извънземна технология, като всявал смут и ужас не само у противника, твърдят уфолози, търсещи доказателства за древни прояви на галактически цивилизации.

Според една от най-любопитните и изглеждащи на пръв поглед доста фантастични теории поне един от предците на кралицата имал извънземен произход или бил високо поставен приближен на древните богове, които уфолозите смятат за извънземни.

Фон Деникен

Всичко започва с Ерих фон Деникен, който преобръща разбиранията на милиони, а може би и милиарди хора по света за извънземните. Негови са теориите, че всъщност това, което древните са приемали за богове, са извънземни. Така се стига и до Елизабет II. Знайно е, че нейните предци от край време си вадят много древна и божествена генеалогия, която се разпростира из цялата позната тогава Земя – Стария свят. Така монарсите на староанглийското кралство Уесекс, чийто наследник е кралицата, извеждат своя произход от Уодън. А това е местното британско название на бог, познат сред германците като Вотан и сред северните им скандинавски братовчеди като Один. В това няма нищо странно. Още повече, че преди норманското превземане на Англия, започнало през 1066 г. от Уилям (Вилхелм) Завоевателя, Уесекс е последният англосаксонски бастион. Но той вече с преместването на столицата в Лондон има и скандинавска кръв в кралския род, който е бил буквално превзет от датчаните. Затова няма нищо чудно как след векове Шекспир ще възкликне в „Хамлет“, че има нещо гнило в Дания.

Според средновековни англикански хроники от VIII и IX век, първият крал на Уесекс е Седрик, който е управлявал от 519 до 534 г. Именно той изважда своя произход от бог Один. Трябва да се отбележи, че в по-късните векове Седрик, както и много от неговите наследници, е смятан за полумитичен вожд, а някои направо казват, че никога не е съществувал. Това не пречи на английските владетели до ден днешен да свързват произхода си с него, а следователно и с божеството или казано на съвременен език, на извънземното.

Слейпнир

Според описанията на скандинавците, Один има кон, който е светкавично бърз и му позволява скоростно да стигне до всичките 9 свята, където богът се налага да отиде и оправя положението. Названието на коня е Слейпнир (Бързия). Той има 8 крака, от които като тича излизат гръм, огън и пушек. Преминавал скоростно по земята, морето и въздуха, както и отивал в другите светове. Според застъпниците на теорията, че боговете са древни извънземни, става въпрос за някаква машина, с която се е придвижвал Один. А древните германски народи не могли да я обяснят по друг начин, освен като кон с 8 крака.

Връзки

В генеалогията на британските крале и конкретно на кралица Елизабет II има още няколко, също съвсем официални при това, връзки. Така, благодарение на една прабаба (Мария де Падия от кастилската династия) кралицата придобива връзка с наследници на пророка Мохамед. Въпросната прабаба омъжва дъщерите си за двама от синовете на крал Едуард III през XIV век.

В родословието на Елизабет II се открива връзка и с владетелите на Османската империя, а чрез тях се стига и до самия Чингиз Хан.

Трябва да се отбележи, че за древните и средновековни владетели е било особено важно да подчертаят връзката си - родствена или на служба, с някой бог или поне с велик пророк. Независимо дали такава наистина има или тя е измислена за узаконяване на властта.