0

- Цвети, представихте новата си песен Love in Sofia. Какво ви вдъхнови?

- Новата ми авторска песен Love In Sofia е любимата ми до този момент в моя репертоар. Написах музиката й преди година и тя чакаше точния момент и точния текст, чието послание да вдъхнови много хора и именно чрез нея да припознаят собствената си съдба и емоциите, които изпитват, когато са на крилете на любовта. Щом чу моята музика, Йордан Гергов написа прекрасния текст. Разбира се, че като творец бях вдъхновена от най-могъщото чувство - любовта. Изкуство е да можеш да намираш любовта във всичко. Но за да я припознаеш навън, в хората около теб, в красотата на живота, първо трябва да заобичаш самия себе си, защото светът е наше отражение и каквото носим в себе си, именно това и ще отразяваме във външен план. Аранжиментът е на Росен Стоев DJ Rossko.

- Казвате, че е нов етап, визирайки раздялата с дългогодишния ви партньор и баща на дъщеря ви Ванеса. Защо се разделихте?

- Определено смятам, че музиката, която създавам, е отражение на моментното ми емоционално състояние. В различните етапи от моя живот сякаш текстовете на песните са говорили за живота ми. Сега за мен е един изцяло нов етап. Да, преминах през доста трудности в личен план и в момента вече не съм обвързана с бащата на моята дъщеря. Във времето хората се разделят по различни причини и не трябва да има драма в това. Все пак сами се раждаме и сами си отиваме от този свят, но не е маловажно как ще изживееш живота си и с кого ще споделиш радостта и тъгата си. Аз съм благодарна за уроците, които съдбата ми даде да науча именно с него. Никой не идва случайно в живота ни, повечето пъти ни учи и ни тласка към самоосъзнаване. Мисля, че човек трябва да има добра себеоценка, с уважение да си тръгне от нездравословна връзка, в която няма споделяне, разбирателство. Щастието е въпрос на лична отговорност и поемайки по нов път, аз направих този осъзнат избор първо за себе си и след това за дъщеря ми Ванеса, която заслужава да вижда своята майка щастлива.

- В тази връзка - колко трае любовта?

- Любовта трае толкова дълго, колкото й позволиш... може и вечно! Тя е като птица, отрежеш ли й крилата, умира. Цениш ли я, грижиш ли се за нея, пуснеш ли я на свобода, ще ти се отблагодари и във всеки един момент ще се връща при теб. Но за всичко това в личните отношения са нужни две оцялостени личности, които разбират, че на първо място трябва да общуват помежду си през сърцето и душата, а не през егото.

- Бихте ли си дали шанс, но с друг мъж?

- Животът продължава и аз вярвам в плана, който Бог има за мен. Съдбата си знае работата и, разбира се, че тепърва бих си дала шанс с друг човек. Аз съм наясно със себе си и за да допусна нов човек в живота ми, имам своите критерии. За мен искреността, споделянето и любовта са водещи в една връзка .

- Изповед ли е песента? Винаги ли история от действителността е кодирана в творчеството ви?

- Love in Sofia е в унисон с моя нов етап от живота ми, определено... Аз съм от жените, живеещи автентично от сърце и притежаващи много енергия, затова и творя музика и докосвам хората с нея.

- Играете в постановката “Белият гарван”, харесва ли ви в театъра?

- Обожавам театъра. Той е другата ми голяма любов след музиката. От съвсем малка мама ме водеше на куклен театър и аз бях пленена от живата актьорска игра на сцената. Винаги съм си се представяла там, пееща, играеща и изпълваща сцената с таланта ми, даден от Бог. Смятам, че всеки се ражда с определена мисия и призвание, което трябва да открие... е, моето е да правя хората щастливи!

В постановката “Белият гарван“ играя ролята на типичната кифла, която се интересува единствено и само от материалните придобивки в своя живот. Тя не излиза от моловете, а четенето на книги за нея е губене на време. Моята героиня Сузи е в пълен контраст на мен самата като личност, като жена, като себеусещане и светоусещане. Но именно предизвикателството да излезеш от собствената си кожа прави един актьор добър и за мен да видя себе си в тази роля е истинско удоволствие, много различно и ново.

- В каква роля искате да се превъплътите на сцената?

- Искам да се превъплътя в ролята на ромка... те са изключително автентични, сърцати, имат интересни съдби и би било доста интересно да вляза в роля, но и изпълнено с много смях за публиката, което е основна за сатирата. Всъщност кандидатстудентския ми изпит по актьорско майсторство в Музикалната академия имаше именно такава задача и аз, превъплъщавайки се в ромка, го взех с отличие.

- Имате ли си идол от българските артисти?

- Цветана Манева... Изключителна актриса с безспорни качества. Талант, харизма, интелект, съчетани с мъдрост, великодушие, смирение и богата душевност. Тя е и мой астрален близнак, тъй като и двете сме родени на 30 януари!

- Смятате ли, че Ванеса ще продължи по вашия път. Казвате, че обича да пее, танцува…

- Тя е много емоционално дете, лъчезарно и талантливо. Обича да играе театър и да се превъплъщава в различни роли, артист по душа е. Аз не съм от родителите, които ще внедряват в детето си своите лични амбиции. Независимо каква професия ще избере, аз ще я подкрепя, защото най-важното за мен е тя да изпитва лично щастие и удовлетворение от това, което прави.

- Какво обаче не обича да прави?

- Тя е любопитно дете и няма нещо, което не обича да прави, опитва с много ентусиазъм нови неща. Свири на пиано, танцува балет, рисува, пее, влиза в роли всеки ден. Хубаво е да гледаме от децата и да взимаме пример от тях как се радват на мига тук и сега, без да мислят за проблеми, просто живеят от сърце!

- Имате ли план за лятото?

- Предстоят ми много срещи с моите почитатели, телевизионни изяви. През лятото подготвям и мой мюзикъл, който ще се играе от септември. В него ще се превъплъщавам в различни български и чуждестранни певци.

- Какво ви предстои в краткосрочен план?

- В процес съм на създаване на моя първи албум с авторска музика, който ще включва всички мои песни до този момент и още няколко напълно нови, по които работя към този момент. Животът е музика!