0

- Симона, подготвяте нов проект. С какво ще изненадате почитателите си този път?

- Новата ми песен съчетава отлично моя характер и съвременното ми музикално виждане за света. Плануваме снимките за видеоклипа да бъдат в Лондон и съвсем скоро всички ще могат да разберат за цялостната ни концепция и стилизация на проекта. Това е първият проект, по който работя с шведския композитор и продуцент Мартин Масаров, и се вълнувам изключително много за появата на парчето на бял свят.

- Текстът отново ли е ваше дело?

- Песента е авторска и ще бъде на два езика – български и английски. За английския текст ми помогна шведката Ета Зелмани, която пише музика за много световноизвестни музиканти като корейската поп група BTS. Българския текст написах сама и тук всъщност имам интересен факт. Този нов проект създадохме през септември миналата година. Тогава това беше второто парче, което си мислех, че ще пусна. И това беше първият път, в който трябваше сама да пиша текст на песен. Притеснявах се много, не знаех как да започна, но когато дойде правилният момент, думите просто нахлуха в главата ми и всичко се случи много бързо.

- Песента “Опиат” бе вдъхновена от истории и преживявания от личен характер. Това ли се крие зад музата ви?

- Смятам, че всеки един артист има интересен живот, изпълнен с много изненади. Моят живот понякога е доста луд, пълен с неочаквани любовни решения, но все пак някак хаосово подреден (смее се). Имах демото на песента, без никакъв вокал, просто музика. Няколко дни седях вкъщи и си мислех как искам да изразя себе си чрез тази песен. Една зимна вечер написах текста, на следващия ден записахме песента и ето че с днешна дата съм доволна от резултата.

- Покорихте сцената на музикалното шоу “България търси талант” и си тръгнахте на крачка от финала, какво не ви достигна?

- Осъзнавам, че публиката не можа да разбере какво предоставям. Стилът на изпълнението ми е твърде нов за хората, които не са музиканти. И напълно ги разбирам за това. Но аз все пак като един истински музикант исках да направя нещо ново за себе си, нещо нестандартно и показващо адски много умения. Постигнах целта си сама за себе си и обожавам песента, с която се представих на финала на предаването.

- Каква е равносметката от смелото решение да се присъедините в една от най-коментираните надпревари на сцена?

- Чувствам се още по-сигурна в себе си. Доказах си, че мога много и че всъщност имам доста силна психика. 

- Успяхте ли да се сближите с останалите участници?

- Имаше интересни участници тази година. Успяхме да се сближим до някаква степен.

- Кои думи на журито ще останат в съзнанието ви като ярко петно?

- Аз не помня думи, а помня действия. Може би най-яркият ми спомен от предаването е натискането на златния ми бутон.

- Каква бе оценката от страна на близките по повод представянето ви?

- Всички мои близки са изключително доволни от мен. Радват се за всичките ми успехи и ми помагат в личностното израстване.

- Обвързана сте… Какъв е човекът до вас?

- За мен е много важно човекът, с когото съм, да ме подкрепя и обича. А моето момче е точно такова –  винаги до мен.

- Ако върнем лентата назад – спомняте ли си първата среща?

- Ооо, с него се познаваме от много години! За пръв път го видях на един скаутски лагер в трети клас и още тогава си казах, че някога това сладко футболистче ще си е мое. Първата ни по-сериозна среща беше, когато бях осми клас. Имали сме периоди на раздели, но кой не обича да има драма в живота си (смее се). В момента се чувстваме щастливи заедно и откриваме нови светове, хванати ръка за ръка.

- Каква е рецептата за щастлив живот в съвременния свят, обвит в технологии?

- На първо място, по лично мое мнение, всеки човек трябва да има свободата да прави избори. Това прави живота ни много по-лесен и приятен. Хубаво е да имаме мечти, които да прерастват в цели, и да ги изпълняваме. Всеки сам може да направи перфектния баланс за собствения си живот, стига да го иска!

- Справяте ли се с ролята на домакиня?

- Все още не ми се налага да домакинствам толкова често, но когато имам такива моменти, го правя както си трябва. Във всекидневието ми обичам да чистя и подреждам. Просто много ми харесва да бъде подредено около мен и да цари чистота. Когато имам желание, готвя разни неща, но все още ми харесва да хапвам сготвеното от мама (смее се).

- Какво правите в свободното си време?

- Много обичам да рисувам и да чета книги. Но може би това, което ми действа най-разпускащо, е гледането на исторически сериали. Повярвайте ми, изгледала съм всички исторически сериали, които съществуват.

- Каква щяхте да бъдете, ако не бяхте певица?

- Ако нямах никаква нотка на изкуство в мен, щях да бъда учителка. И то учителка на малки дечица. Обичам децата и обичам да раздавам знанията, които имам.

- Имате ли план за топлите месеци?

- През тези така приятни и топли месеци от годината ми предстои голяма певческа подготовка, също както много изяви и създаване на нови проекти. Да не забравяме и малко почивка.

- За финал – разкажете ни за най-вълнуващото ви пътешествие?

- Съвсем скоро се върнах от едно уникално пътуване. Бях в Италия заедно с моето семейство, приятеля ми и семейни приятели. Мястото беше област Пулия. Обиколихме градчетата Бари, Алберобело, Матера, Полиняно а Маре и други по-мънички. Беше наистина магично и препоръчвам горещо!