0

Isuzu D-MAX е последният модел от дълга серия пикапи на Isuzu, чието начало е поставено през 1963 г., когато японската компания произвежда първия си пикап. Японската марка е специализирана в производство на товарни автомобили с висока надеждност и здравина. Пикапът Isuzu D-MAX е с двигател и шаси, здрави като при камионите. Въпреки това, салонът му предлага удобството на лек автомобил и комфорта да превозва до петима пътника. Концепцията на пикапа Isuzu D-MAX е да върши много работа дълго време. Можете да го ползвате за пренасяне на тежки товари през седмицата и за пътешествия през уикендите, за да стигнете до места, където други не могат да ви закарат. Това е пикап, на който може да се разчита.

Пикапът Isuzu D-MAX е способен да носи товар над 1 тон в зависимост от версията и кабината.

Неотдавна японската компания Isuzu обнови своя пикап D-MAX, който получи по-модерен външен вид и нов двигател. В сравнение с предишната версия, новият модел е с различни светлини, ревизирани брони с променени фарове за мъгла, както и по-масивна радиаторна решетка. Най-голямата промяна обаче е под предния капак, където е поставен новият съвременен турбодизелов двигател, който продължава традицията на Isuzu за висока надеждност и представяне с дълъг живот и ниски разходи за гориво.

Новият 1,9-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател произвежда мощност от 164 к.с. и въртящ момент от 360 Нм. Той заменя 2,5-литровия агрегат с подобни показатели.

Пикапът може да тегли прикачен товар с тегло до 3,5 тона, предлага се и капак на товарния отсек.

Новият турбодизелов мотор е самостоятелна разработка на японците. Оборудван е с турбокомпресор с променлива геометрия. Предавателната кутия е 6-степенна механична или 6-степенна автоматична. С автоматика ускорението от място до 100 км/ч става за 12,9 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч. Новият двигател се характеризира със значително по-добрата икономия на гориво, както и от рафинираната му работа с по-малко вибрации.

Японците обещават смесена консумация от 7,8 л/100 км, но с 4 човека и пълен товарен отсек, разходът беше с около 2 литра отгоре. Освен това двигателят е по-екологичен и отговаря на стандартите Евро 6, като не се нуждае от добавката AdBlue.

Просветът от 235 мм и ъглите на проходимост от 30° и 29,2° позволяват да се спуска по сериозен наклон.

На външен вид новият D-MAX е силен и смел, със сурови пропорции и изчистени дизайнерски линии. Аеродинамичната форма допринася за намалената консумация на гориво, понижено ниво на шум в кабината и лесно шофиране при висока скорост. Интериорът на D-MAX предлага повече пространство за пътниците на първия ред като разстоянието между краката на пътника и таблото е увеличено и пътуването на дълги разстояния е много по-удобно. Отварянето на задните врати при модела с двойна кабина предоставя по-добър достъп до задната част на фона на конкурентите, както и повече пространство за пътниците. Комфортът за пътниците на задната седалка се допълва и от увеличеното пространство между главата и тавана.

На борда разполагате с всичко необходимо, а при ниво на оборудване Gravity дори и с навигационна система.

Задвижването на колелата на Isuzu D-MAX е само задно или двойно 4х4. Версията с 4х4 има въртящ се контролер на централния тунел, от който водачът може да избира между три режима – само задно предаване 2Н, бързи предавки 4Н, който може да се включи при движение с до 100 км/ч или бавни предавки 4L за тежък офроуд. В нормални условия най-добре да изберете само задно предаване, тъй като тогава пикапът е най-икономичен и има най-добрия радиус на завой.

Когато имате нужда от повече сцепление, електронната система 4х4 прехвърля 50% от тягата към предния мост. Ако трябва преминете през хлъзгав терен, кални коловози или водно препятствие, в режим 4L пикапът върви като истински всъдеход. Пътният просвет от 235 мм и предният ъгъл на проходимост от 30 градуса, както и задният от 29,2 градуса, позволяват на пикапа да щурмува сериозни наклони. Новият D-MAX може да се движи по страничен наклон с ъгъл до 50 градуса. Има и система, подпомагаща спускането по наклон.

Версията с 4х4 има въртящ се контролер, от който водачът може да избира между три режима – 2Н, 4Н и 4L.

Като истински работен кон, Isuzu D-MAX е способен да носи товар над 1 тон или по-точно от 1080 кг до 1310 кг в зависимост от версията и да тегли прикачен товар с тегло до 3,5 тона. Пикапът се предлага в три варианта на кабина – единична, удължена и двойна. В зависимост от кабината се променя и обемът на товарния леген. При единичната кабина легенът е с размери височина 440 мм, дължина 2305 мм и широчина 1570 мм. При удължената кабина товарният отсек е с размери височина 465 мм, дължина 1795 мм и широчина 1530 мм, а при двойната кабина дължината е 1552 мм. В легена има скоби за укрепване на товара, а задният капак е солиден и може да издържи там да стъпи дори едър човек.

Новият пикап Isuzu D-MAX може да се движи по неравен път с ъгъл на наклон до 50 градуса.

Листовото задно окачване тук е особено стегнато и предназначено за превозване на товари с тегло над 1 тон, както и за справяне с тежки терени. При натоварен пикап, комфортът на возене е впечатляващо добър. Дългото междуосие от 3095 мм осигурява по-добро управление и стабилно пътно поведение, като намалява момента на наклоняване в завоите. Намален е спирачния път при рязко спиране, независимо от теглото на товара.

Изцяло обновеният Isuzu D-MAX вече се продава у нас в дилърската мрежа на „София Франс Ауто”, а цените варират от 42 468 лева за базовия модел със задно предаване и единична кабина до 73 206 лева за Double Cab 4х4 Arena Automatic.

 

Isuzu D-MAX Double Cab 4х4 Gravity Automatic

1,9-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор

6-степенна автоматична скоростна кутия

164 к.с. максимална мощност при 3600 об/мин

360 Нм макс. въртящ момент при 2000-2500 об/мин

12,9 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

180 км/ч максимална скорост

7,8 л/100 км смесен разход на дизел

228 г/км емисии на СО2

70 583 лева цена на модела с ДДС