Продукти: 500 г телешко месо без кост; 300 г гъби; 4 яйца; 2 глави лук; 3 зелени чушки; 2 печени чушки червени; 3 с.л. доматено пюре; 30 мл олио; 1 с.л. чубрица; магданоз; черен пипер; сол;
Приготвяне: Нарежете месото на средно големи кубчета и ги запържете в дълбок тиган със загрята мазнина. Запържете за няколко минути, налейте около 300 мл вода и оставете да къкри 20-30 минути. Нарежете лука и гъбите на едри полумесеци, добавете към месото заедно с нарязаните на едро чушки, разтвореното в малко вода доматено пюре, черния пипер и солта. Поставете всички продукти в тава и ли в глинен съд, долейте вода и почете в предварително загрята на 180 градуса около 50 минути. Когато водата изври, чукнете яйцата върху кавърмата. Върнете във фурната и печете само на горен реотан още около 10 минути. Сервирайте в чиния и поръсете с магданоз. Питие: У нас по традиция с кавърма се пие червено вино или бира, но на запад предпочитат гладки сухи бели вина.