0

Акцентът на щанда на френския производител Peugeot на тазгодишния автомобилен салон в София са моделите от SUV-гамата на марката, както и обновеното Peugeot 308. Премиерно в България е показан новият 7-местен SUV Peugeot 5008, който президентът на Франция Еманюел Макрон избра за свой официален автомобил. На щанда е изложен и кросоувърът, спечелил престижната титла „Автомобил на годината” за 2017 г. в Европа – Peugeot 3008. Редом до големите си братя на автосалона в столицата е изложен и компактният градски кросоувър Peugeot 2008. На щанда присъстват и малките градски модели 108 и 208, практичният седан Peugeot 301 и луксозният пътнически шатъл Traveller. От официалния вносител на Peugeot у нас - „София Франс Ауто”, показват и голяма гама скутери и велосипеди с марката.

Новото спортно Peugeot 308 GT разполага с функцията за свързаност Mirror Screen с 3D навигация.

На фокус е и новата модификация на Peugeot 308 в двете си версии GT и SW GT Line, който прави технологичната офанзива в класа с нови функции. Моделът разполага с функцията за свързаност Mirror Screen с капацитивен екран и 3D навигация, както и с всички модерни системи за безопасност на френската марка.

Луксозно BMW Серия 6 Gran Tourismo предлага истински лукс и огромно пространство за пътниците.

На автомобилния салон в София BMW Group България представя впечатляващи модели на марките BMW и MINI. Баварците са изложили най-новото и най-интересното във всеки сегмент. Само месец след световната си премиера на автосалона във Франкфурт, у нас дойде новото луксозно BMW Серия 6 Gran Tourismo, символизиращо ефективност и динамика. Олекотената конструкция понижава теглото с около 150 кг в сравнение с предишния модел Серия 5 Gran Tourismo. Двигателите са снабдени с най-модерната технология Twin Power Turbo и серийно са комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия Steptronic.

На щанда на BMW посетителите могат да разгледат и третото поколение на кросоувъра Х3.

Показаното на автосалона BMW M550d xDrive допълва последното поколение на успешния бизнес седан с още повече мощ. Редовият двигател е с работен обем 3 литра и е оборудван с модерната технология M Performance Twin Power Turbo с четири турбокомпресора. Той притежава впечатляваща мощност от 400 к.с. при 4400 об/мин. Предаването на мощността е поверено на серийната 8-степенна спортна автоматична трансмисия Steptronic Sport.

Сърцето на най-луксозното BMW M760Li xDrive безспорно е двигателят с работен обем 6,6 литра с надпис M Performance под капака, който развива мощност от 610 к.с. при 5500 об /мин и максимален въртящ момент от 800 Нм при 1550 об/ мин. Мощният агрегат с най-модерна технология M Performance Twin Power Turbo ускорява този свръхлуксозен автомобил от 0 до 100 км/ ч за само 3,7 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч.

На изложението е представено и уникалното спортно купе BMW М4, оборудвано с пакет Competition.

На изложението е представено и спортното купе BMW М4, оборудвано с пакет Competition, който е гаранция за активна емоция при шофирането. Последното поколение включва серийно адаптивни изцяло LED фарове с хексагонална графика и нови LED задни светлини. Под предния капак е 3,0-литровият M Twin Power Turbo редови 6-цилиндров двигател, който развива 550 Нм въртящ момент до 7600 об/мин. Посетителите на автосалона могат да разгледат и третото поколение на кросоувъра Х3. Акцент на щанда на BMW Motorrad е новият мотоциклет HP4 Race, въплъщаващ в себе си прогресивна състезателна техника.