0

Л ятото е сезонът на бурните емоции, летните флиртове и случайните свалки, а защо не и на случайния секс. Има много начини, по който го наричат – приятели с привилегии, секс за една нощ, неангажираща връзка, обаждане с плячка – на практика означава едно и също – човек, с когото ти е приятно да се забавляваш в леглото, но без сериозно обвързване.

Как да поддържаш такава връзка, без да нарушаваш границите и без да се окажеш емоционално или физически наранен накрая? 

Неприятности 

Има няколко риска от подобно споразумение: може да се озовете в плен на чувствата си или на някоя полова инфекция.

Според Американската асоциация на сексолозите около 60 процента от всички сексуално активни мъже и жени са застрашени от полово предавани болести, този процент се увеличава рязко, ако се отдадете на еднократни ласки.

Имайки предвид, че уговорката ви е „без обвързване“, наивно е да вярваш, че спи само с теб, затова е добре да предприемеш всички мерки за безопасност и сигурност при всеки полов акт, за да не си навлечеш дълготрайни неприятности.

Чувства 

В допълнение към физическите рискове, които крие подобен вид сексуални отношения, партньорите са застрашени и от това да попаднат в капана на чувствата.

Колкото и да се стараете да е „просто секс“, все ще дойде моментът, в който някой от двама ви ще вложи емоция. Те са част от нас и няма как да бъдат забранени.

Добре е, ако може да ги контролирате.

Психологът Джим Пфаус от университета Конкордия в Монреал направил проучване относно любовта и секса при мъжете и жените и резултатите се оказали доста изненадващи.

Широкоразпространеното схващане,  че жените са по-склонни да развиват чувства при подобен вид неангажиращи връзки, се оказало пълна измислица. Според изследването полът няма нищо общо с това.

Всичко зависи от мозъка, и то по- скоро от частите му, в които възникват емоционалната привързаност и сексуалното желание.

Много често двете се препокриват: което означава, че любовта може да се роди от едно чисто и просто сексуално желание. Според Пфаус „Любовта всъщност е навик, който се формира от сексуалното желание“.

За да няма наранени, трябва да се съобразите с няколко простички правила. 

Смисъл 

Изберете партньор, който също като вас е прекалено зает за връзка или просто не се чувства готов за нея. Избягвайте вечерите на свещи, ходенето на кино и разходките в парка.

Не се гушкайте дълго след секс и в никакъв случай не оставяйте да спите заедно през нощта.

За партньорите е важно да научат и приемат простата истина – неангажиращият секс е преди всичко забавление, за предпочитане – взаимно.

Нова играчка, на която имате време да се радвате, но само за малко. Този секс може да е за час или пък цял уикенд, но това не променя смисъла му.