0

А встралийската комедийна актриса Ребел Уислсън ще бъде водещ на церемонията по връчването на наградите БАФТА. На позицията звездата от „Мошенички от класа“ и „Перфектният ритъм“ ще наследи Едит Бауман и Дърмот О'лиъри, които дирижираха хибридното събитие пред камерата миналата година.

Австралийската комедийна актриса Ребел Уислсън ще бъде водещ на церемонията по връчването на наградите БАФТА. На позицията звездата от „Мошенички от класа“ и „Перфектният ритъм“ ще наследи Едит Бауман и Дърмот О'лиъри, които дирижираха хибридното събитие пред камерата миналата година.

През 2022 г. Британската академия за телевизия и кино ще проведе галата си на живо, като към момента онлайн се предполага, че вероятно ще могат да се включват единствено режисьорите, актьорите и т.н., които са ангажирани с церемонията на Изборът на критиците, която ще се проведе в същия ден в САЩ.

БАФТА ще награди кино отличниците на последната година на 13 март, като събитието ще се проведе в Роял Албърт Хол в Лондон.

„За мен е чест да водя наградите на БАФТА през март, когато COVID повече няма да съществува, защото очевидно ще бъде отказан до тогава. Ще е много забавно. Не искам да наслагвам допълнително напрежение – знам, че няма да съм забавна, защото вече не съм дебела. Освен това не мога да се потя от нерви, защото имам медицинско заболяване, заради което не мога да се потя“, гласи част от изявлението на Уилсън по повода.