Продукти: 5 свински пържоли; 5 пилешки бутчета; 5-6 червени чушки, пълнени с боб; 15 сарми с кисело зеле с кайма и ориз; 1 кг тънка наденица; 1 кг кисело зеле; 1/4 ч.ч. олио; 1 ч.л. червен пипер; 2 дафинови листа; 1/4 ч.л. черен пипер
Приготвяне: Необходимо е голяма керамична тенджера с капак. Първо нареждаме нарязаното зеле да покрие дъното, разбъркваме с олиото, червен пипер, 1 дафинов лист и малко черен пипер. Отгоре нареждаме пържолите, покриваме със сармите, нареждаме пипера, пилешките бутчета, останалото зеле с дафиновия лист и завършваме с наденичката като я навиваме и покриваме всичко. Заливаме с чаша вода или зелев сок по преценка. Затваряме с капака и слагаме във фурната на 200 градуса за 2 часа и половина. Могат да се правят много вариации в зависимост от продуктите и месото. Питие: Най-добре е българско червено вино, като каберне или бира.