0

П роф. Анастас Герджиков изчака Румен Радев половин час за дебат в Хасково, където са на предизборна обиколка и двамата кандидати за президент. В крайна сметка събеседникът му не се появи, а ректорът на СУ заяви, че дори е готов да се върне, ако все пак той реши, дебатът да се проведе.

Проф. Анастас Герджиков изчака Румен Радев половин час за дебат в Хасково, където са на предизборна обиколка и двамата кандидати за президент. В крайна сметка събеседникът му не се появи, а ректорът на СУ заяви, че дори е готов да се върне, ако все пак той реши, дебатът да се проведе.

Проф. Анастас Герджиков обясни, че подобна покана е била отправяна многократно. Покани е имало и от трите национални телевизии, които да излъчат срещата на кандидат-президентите. "Те направиха така, че този дебат да бъде формулиран писмено. До момента отговор нямаме, затова предложих в тази зала да проведем дебат и да не се насрочва специална дата", заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ-СДС. 

По негови думи не е фатално, ако днес той не се състои, но би могло да бъде, ако такъв няма изобщо, тъй като това е част от демократичната процедура преди изборите.

"Най-активна през кампанията в отправянето на послания беше г-жа Йотова, имам чувството, че тя е кандидатът за президент на БСП, а не за вицепрезидент. Ако наистина има някакъв проблем и Радев не желае да се яви на дебат с мен, да изпрати г-жа Йотова. Тя е смел човек и според мен напълно компетентна по всички сфери, които ще бъдат засегнати", призова Гержиков и се пошегува, че очевидно има способността да стряска поканените събеседници. Затова обмисляли вместо него да се яви полк. Невяна Митева, която е кандидатът за вицепрезидент, подкрепен от ГЕРБ-СДС.