0

З дравейте отново, кулинари! И през днешния ден продължаваме с италианската тематика. Вероятно след последните ни размишления относно вкуса и качествата на този специфичен вид кухня и по-специално соса песто много от Вас са се запитали не може ли Италия някак магически да се премести в собствения ни дом? От кулинарния отдел на "Монитор" Ви уверяваме, че това е напълно възможно - просто си сгответе това невероятно фарфале със сметана и песто. 

Здравейте отново, кулинари! И през днешния ден продължаваме с италианската тематика. Вероятно след последните ни размишления относно вкуса и качествата на този специфичен вид кухня и по-специално соса песто много от Вас са се запитали не може ли Италия някак магически да се премести в собствения ни дом? От кулинарния отдел на "Монитор" Ви уверяваме, че това е напълно възможно - просто си сгответе това невероятно фарфале със сметана и песто. 

Необходими продукти:

  • макарони - 400 г
  • песто - 6 ч.л.
  • пармезан - 100 г (настърган)
  • готварска сметана - 90 мл
  • сол

Начин на приготвяне:

Сварете макароните до готовност в подсолена вода за 13-15 минути след завирането. След това в дълбок тиган сложете съвсем мъничко олио и изчакайте да загрее. Добавете готварската сметана и сол на вкус и разбъркайте. Прибавете и пестото, след което оставете да поври около 5 минутки. Когато сте готови, изсипете соса при макароните и разбъркайте добре. Поръсете всяка порция  с пармезан, препоръчваме Ви да украсите с пресен домат.

* Рецепта: recepti.gotvach.bg