0

С атиричен театър „Алеко Константинов“ работи в посока изнасяне на представление в училищен двор. Това съобщи директорът Калин Сърменов.

Сатиричен театър „Алеко Константинов“ работи в посока изнасяне на представление в училищен двор. Това съобщи директорът Калин Сърменов.

Разговорите се водят съвместно и с Театър „Българска армия“. Преди два дни те стартирали с ръководството на Шесто училище, като предстои да бъде измерено пространството и да бъде определен броя на зрителите, които могат да присъстват на събитието. Според издадената вчера заповед на здравния министър Кирил Ананиев, на всеки сто възможни места могат да бъдат допускани максимум 30 любители на театъра.

„Засега това е един проект, който много ми се иска да се случи. Имаме възможност да го направим. Имаме разбирането от Шесто училище.

Не, че ще изкараме много пари или ще се случат кой знае какви неща, но това е раздвижване на водата и на системата.

Хората трябва да имат усещането за светлина, за смисъл“, обясни Сърменов пред БТВ. Той допълни и, че репетициите в Сатиричния театър вече започват. „Тези тъжни, празни коридори вече няма да бъдат такива. Много е самотно в театъра“, каза още актьорът, когото феновете помнят и с прякора му от сериала „Седем часа разлика“ – Милото.

Сърменов разказа, че е бил обмислян варианта и актьорите да играят с предпазни шлемове на сцената вътре в театрите. Обясни обаче, че заради проблеми със звука това няма как да бъде осъществено.  В краткосрочното бъдеще пък той вижда доминация на камерните форми.

Наша задача е да измислим как да работим. Ситуацията е еднаква за всички, няма какво да мрънкаме.

Вариантите не са много, но те са реални“, категоричен бе Сърменов.

Според него до момента в театралните среди се е обръщало внимание само на безопасността на публиката.