0

С ексът отдавна не е тема табу и все пак дори днес по света съществуват практики, които могат да разбият представите и на най-смелите му почитатели. До днес в различни общества се практикуват древни интимни традиции, които често шокират съвременния хомо сапиенс.

В някои колумбийски градове и до днес съществува традиция, според която първата брачна нощ между младоженците трябва да протече под зоркия поглед на майката на младоженеца. Сексуалният акт пред свекървата се прави, за да се официализира бракът на двойката.

В Камбоджа пък племето Крюнг строи любовни колиби, където тийнейджърите могат да правят секс с различни мъже, докато намерят правилния принц.

В Индонезия е напълно разрешено на семейни двойки да си изневеряват, но само в дните на Пон. Добрата новина е, че този празник се чества седем пъти в годината. Тогава почитащите го пътуват до свещена планина на остров Ява, където сексът с чужд партньор е не само разрешен, но и напълно задължителен като ритуал за богатство и късмет.

Сексуалните традиции на някои племена от Екваториална Африка наистина могат да бъдат шокиращи за останалия свят. За да се разделят с девствеността си, младите момичета там се пращат в джунглата, където трябва да правят секс с мъжката горила. Приема се, че ако маймуната не е склонна да се отдаде на радостта, предоставена от момичето, то девойката е лоша потенциална съпруга.

В Индия и до днес съществува обичаят Готул. По време на Готул младите момичета се събират на едно място, където биват просвещавани в тънкостите на сексуалните практики. За целта на девойките се дава да консумират алкохол с цел да се намали вероятността от забременяване. После се впускат в безразборни любовни игри всяка нощ до края на ритуала.

Йобаи, или „Нощно пълзене“ е една от най-древните традиции в Япония. Това е сексуална практика на японците, която се практикува и днес. В стаята на спяща жена "пропълзява" тайнствен непознат, приближава се до девойката отзад и недвусмислено заявява намеренията си. Ако тя няма нищо против, двамата правят максимално тих секс до сутринта, след което непознатият любовник изчезва така, както се е появил. Йобаи се практикува и като прелюдия към сватба - нещо като крадене на булка, но задължително със секс.

Ньотаймори е друг японски сексуален ритуал. Става дума за традицията да се хапва суши от голото тяло на гейша..

Момите в Тибет имат 20 любовници норматив

В Тибет е срамно за жената да е девствена и ако разберат за това в дома на девойката, тя може да бъде изгонена. Така родителите на момичето заповядват на дъщерите си много преди брака им да спят с минимум 20 мъже като доказателство , че са готови за семейния живот. В случай че необходимият брой партньори не може да бъде събран в едно племе, момичето може да открие такива и в съседните.
В Тибет е прието дори и след сватбата момичето да не остава само с един и същ сексуален партньор. Залегнала в семейната традиция на Тибет е братската полиандрия. При нея жената напуска родителите си, за да се омъжи за всички братя от друго семейство. Бракът на братята с една и съща жена гарантира, че всички те ще останат на своята земя, която ще бъде наследена и от техните деца.