0

П реструването, че сте заспали, няма да ви помогне да си оправите взаимоотношенията. Превъртането на социалните мрежи, за да избегнете интимност с партньора си, или по-лошо, преструването, че сте заспал, няма да помогне на брака ви, напротив. Без секс бракът ви е обречен на провал. 

Ако откриете, че все пак избягвате ласките с половинката ви, не сте сами: приблизително при 2 от 10 жени сексуалното желание намалява в един момент от брака. Това не означава, че трябва да зачеркнете сексуалния живот, след като сте се оженили. Интимността е ключът към здравословните, функционалните и като цяло щастливите отношения в една връзка.

Нормално интимността има тенденция да следва развитието на връзката.

Влюбените двойки обикновено изпитват чувства на близост и вълнение и правят редовен секс. Това е последвано от етапа, в който много от тях създават семейство. Раждането на деца значително променя интимността. Естествено е сексът на двойката да намалява след раждането поради изтощението и липсата на лично време. Често интимността не се възстановява, след като излязат от зоната за бебета. Приоритетите се изместват към отглеждането на деца и жонглирането с кариерата и домакинските задължения. Дори и да нямате деца, новостта на връзката изчезва след три или четири години заедно, а сексът става рутина.

При всички положения, за да върнете секса обратно в семейното легло, добре е да поговорите. Ако сте нежната половинка, може да обясните, че грижата за децата и дома ви натоварва, и да потърсите решение за това и дори помощ.

В допълнение към обсъждането на проблемите с връзката важно е да разговаряте и за сексуалния живот, дори ако в началото е трудно. Припомнете си кои са нещата, които сте правили и които наистина харесвате. Какво ново бихте опитали? За жените е важно да открият какво ги кара да мислят за секс. За разлика от мъжете - които лесно се възбуждат - желанието на жените е по-постепенен процес. Като цяло желанието на дамите започва с някакъв вид връзка със собствената им сексуалност или техния партньор. Повечето жени често трябва да бъдат спокойни, да не се притесняват за списъка си със задачи и да чувстват връзка с партньора си, за да подготвят сцената за сексуална интимност. „Твърде често те казват „малко съм уморена“, „трябва да се къпя“ или „не е добър момент“. Но двойките, които полагат усилия да правят секс редовно, дори не по перфектния сценарий, имат удовлетворяващ сексуален живот. Ако партньорът ви инициира сексуална среща, не отказвайте. Много жени споделят, че чувстват възбуда едва след започване на интимността. Не чакайте партньорът ви да започне секса. Поемете водеща роля в развитието на вашите сексуални срещи. Важно е да чувствате, че контролирате сексуалния си живот и да имате глас в интимността на връзката.