0

Спортната марка на Volvo - Polestar, представи първия си модел, наречен Polestar 1. При представянето шведите подчертаха бъдещите си планове да се наложат на пазара като самостоятелна марка за електрифицирани автомобили. Polestar потвърди информацията за първите три модела, които ще се произвеждат в нов център в Китай и ще наложат нови стандарти в индустрията на автомобилите със спортен характер.

Първият самостоятелен модел носи името Polestar 1 и ще бъде пуснат в производство в средата на 2019 г., благодарение на Volvo, които подкрепят марката да ускори процесите на проектиране и производство на продуктите си. Първият модел с логото Polestar на капака - Polestar 1, е красив автомобил от класа Gran Tourismo със забележителни технологии и разполага с внушителна максимална мощност от 600 к.с. Той е един страхотен старт за новата марка.

С модерните С-образни светлини отзад автомобилът Polestar 1 все още продължава да носи духа на Volvo.

В бъдеще всички модели с марката Polestar ще разполагат с електрическо задвижване, осигурявайки на марката визията на самостоятелен производител на електрически автомобили. Първият модел Polestar 1 е спортно купе с две врати, 2+2 места и комбинирано задвижване от електромотор и двигател с вътрешно горене, който изминава 150 км електрически пробег. Това е най-дългият пробег в изцяло електрически режим, в сравнение с всеки друг хибрид в момента. Със сумарна мощност от 600 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, Polestar 1 се позиционира стабилно в сегмента на спортните автомобили. Платформата на Polestar 1 е създадена на основата SPA на Volvo, но 50% от нея е нова и специално разработена от инженерите на Polestar.

Интериорът е познат от моделите на Volvo от серията 90, но се отличава с още по-луксозно обзавеждане.

Polestar 1 е първият модел, създаден по изцяло нова, водеща в класа технология на шасито CESi, разработена на основата на въглеродни влакна, които подобряват усукването с 45% и намаляват теглото и центъра на тежестта на автомобила. Polestar 1 използва двойна електрическа задна ос за въртящия момент, която осигурява прецизно ускорение на всяко колело, максимално сцепление на пътя и запазване на скоростта при завиване. Polestar 1 ще се произвежда в специално изградения за целта, модерен и високо технологичен център в Чънду, Китай. Очаква се строежът на производствения център да бъде завършен в средата на 2018 г.

Спортното купе е с две врати, 2+2 места и хибридно задвижване с внушителна мощност от 600 к.с.

Автомобилите на Polestar ще се поръчват изцяло онлайн и ще се предлагат на базата на 2- и 3-годишна абонаментна програма. Абонаментът All-inclusive ще включва нулев депозит и възможности за ползване и на други модели от гамата на Volvo и Polestar, чрез заплащане на фиксирана месечна такса. Всички бъдещи модели на Polestar ще бъдат с изцяло електрическо задвижване. През 2019 г. ще стартира производството на първия изцяло електрически модел на Volvo - Polestar 2. Електрическият автомобил от среден клас ще се присъедини към конкурентите на Tesla Model 3. Първата фаза от формирането на новото портфолио на Polestar ще бъде завършена от появата на по-големия електрически SUV Polestar 3, който ще придаде нов модерен израз на електрическото представяне и динамиката на шофиране.