0

53-годишната Дженифър Анистън изглежда умопомрачително. Изглежда, че времето няма власт над тази холивудска звезда. Разбира се, за всичко си има обяснение. Младежкият вид на актрисата се обяснява не само с добра генетика, но и с внимателна грижа. Отстрани погледнато, Дженифър няма никакви грижи, нито пък здравословни проблеми. Но това не е така. Анистън просто умело прикрива дертовете си.

В скорошно интервю тя призна, че от дълго време страда от безсъние и лунатизъм. Тези две доста страшни състояния се отразяват зле на звездата от сериала "Приятели". Известно е, че нарушението на съня има сериозни последици.

И така Анистън казва, че е започнала да спи лошо преди 20 години. Едва с възрастта актрисата обаче е осъзнала последствията от безсънието и сомнамбулизма. Според Дженифър всичко това се отразило на функционирането на нейния мозък, на нейното тяло и продуктивността й. Холивудската звезда трябвало да се обърне за помощ към лекари, тъй като за здравословния начин на живот не е достатъчно само да се храниш правилно и да спортуваш. Анистън отбелязва, че всяка вечер си лягала, но не можела да заспи. Тя просто се взирала в тавана или пресмятала наум колко време остава до разсъмване. И колкото повече мислела за това, толкова по-широко ококорвала очи. Дженифър признава също, че е имало случаи да се разхожда насън. „Веднъж се събудих от домашната аларма, която бях активирала, разхождайки се в съня ми“, споделя звездата и уточнява, че разрешила тези проблеми чак след като потърсила професионална помощ. Освен това тя започнала да прави гимнастика и упражнения по йога преди сън, които й помагали.

Припомняме, че до 53-годишна възраст Дженифър Анистън никога не е имала деца. Всички нейни романи бяха неуспешни. Наскоро се появиха слухове, че се е събрала отново с Брад Пит.

Учени от Харвард препоръчват техниката „4-7-8“

Много от вас вероятно знаят за какво говори Дженифър Анистън. За всички, които се въртят дълго на възглавницата, преди да заспят, учени от Харвард препоръчват техниката „4-7-8“, която помага да разрешите проблема за една минута.

Методът се основава на факта, че човек сам регулира дишането си, като брои до четири, седем и осем. Тази техника позволява на кислорода да запълни белите дробове по такъв начин, че тялото да се успокои, независимо от всичко.

Как да го направите правилно:

- вдишвайте през носа за четири секунди

- задръжте дъха си за седем секунди

- издишайте през устата за осем секунди

Подобни дейности забавят сърдечния ритъм и помагат на нервната система да се отпусне и успокои.