0

С лагаме най-хубавите си дрехи, забравяме за телефона, идваме навреме и пазим тишина, за да можем да се насладим на това, което предстои да се развихри на сцената – с тези писани и неписани правила сме свикнали (а ако не сме, би било хубаво да го направим – б.а.) да се съобразим, когато очакваме пред нас да се случи стихията, наречена театър.

Слагаме най-хубавите си дрехи, забравяме за телефона, идваме навреме и пазим тишина, за да можем да се насладим на това, което предстои да се развихри на сцената – с тези писани и неписани правила сме свикнали (а ако не сме, би било хубаво да го направим – б.а.) да се съобразим, когато очакваме пред нас да се случи стихията, наречена театър.

Дамите отдавна не слагаме бални рокли, а господата – фракове, гледането на постановки постепенно се превърна в изкуство не само за отбрани елити, а за целокупния народ. И не само повече хора започнаха да влизат в залите, а и театърът започна да напуска своите строго определени граници. И така, днес ставаме свидетели как пиеса и концерт на рап група могат да съществуват симбиозно под един и същи покрив.

Да проследиш интересна постановка, докато наваксваш пропуснатото време с приятели на по чаша бира се превръща във все по-предпочитано забавление. Театърът в заведенията най-често представлява комедия, предвид, че този жанр се връзва с цялостната концепция на преживяването. И ето, че в Пловдив едно от оборотните нощни заведения ще

се посвещава регулярно на стендъп представленията

„Театър в клуба“ ще стартира ударно с „Добрата, Лошата и Красимира". Оля Малинова, Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова ще направят премиера на авторския си спектакъл в Пловдив. Откровени и без товара на каквато и да е цензура, те не препоръчват представлението им да се гледа от хора под 18 години и целомъдрени личности.

“Добрата, Лошата и Красимира“ ще се качат на сцената в Club W на 29 февруари. Датата съвсем не е избрана случайно – екипът се спира на нея, за да подчертае, че възможност като тази се появяват изключително рядко. Паралелно с това, проектът „Театър в клуба“ ще отпразнува и 8-и март с първите си гостенки на сцената в града под тепетата. А интересът към шоуто е вече голям, като залата за премиерата е почти разпродадена с останали едва около 50 билета. Пропускът за „Добрата, Лошата и Красимира“ ще струва на всеки ентусиаст 20 лв., а на събитието ще присъстват и представители на културните институции в града.

Комедията ще витае във въздуха

в клуба два пъти месечно, разказа ни Стелиан Димитров, един от основните идейни двигатели зад проекта. Поджанровете ще се менят, като стендъпът скоро ще направи място за мръсните разкази на любимците ни от Пощенска кутия за приказки. Гери Турийска и компания ще се отправят към града под тепетата навръх Деня на шегата – 1 април. Програмата на „Театър в клуба“ още отсега е запълнена до средата на годината, а по-голямата част от спектаклите ще са премиерни за Пловдив. Такъв е случаят и с представянето на книгата „Животът от нещата“, а главно действащо лице и тук ще е Красимира Хаджииванова. Тя ще представи първото си томче със събрани разкази от блога й на 14 март. Рапърът и шоумен Иван Динев, по-известен на меломаните като Устата, също ще се изяви на сцената в Club W, но под щампата на театралния проект. Изпълнителят на „Не говори за мен“ неотдавна направи плавен трансфер към стендъп комедията, а резултатът ще може да бъде видян и в Пловдив премиерно. Проектът му носи името „Звездите отзад“. Смехът е гарантиран още от самото заглавие, като Устата ни обещава да ни разкрие подробности от живота на знаменитостите зад кулисите. „Вход забранен за: Софи Маринова, Евгени Минчев, Азис, Криско, Лили Иванова, 50 cent и други провинени“, шеговито анонсира още рапърът.

„Театър в клуба“ е проект, който зрее отдавна

„Комедийните спектакли и stand up артисти превземат все повече клубната сцена у нас. Това е и причината, поради която обединяваме усилия, за да създадем алтернативна сцена, както за любителите на комедийния жанр, така и за гостуващите артисти в града под тепетата“, обясняват ни от пиар и продуцентска компания Plovdiwood Ent. и Club W. Идеята театърът да намери място и на клубната сцена провокира и екипът на заведението да обнови интериора си, като замени популярната си кръгла сцена, разположена централно в пространството с класическа такава.