0

Р етрото винаги е на мода, дори и да ви звучи парадоксално. Носталгията по непринудената елегантност налага и модните тенденции при пролетните обувки. След два сезона, в които дизайнерите се грижеха почти изцяло за домашния комфорт, топтенденциите в обувките за пролетта на 2022 г. са готови за голямо завръщане във външния свят. Върховете са много заострени или квадратни, равните подметки са съвсем равни, а платформите са много високи.

Обувките на платформа ще са абсолютен хит.

 Обувките на платформа ще са абсолютен хит.

Актуален е ретро стилът „Мери Джейн“, в който акцент са различни по височина токчета. Изключително стилни обувки, които могат да се носят включително и по официални поводи. Изглеждат превъзходно, а най-прекрасното е, че могат да се комбинират с офис облекло, с елегантен аутфит и с ежедневни панталон и риза. Отворената им форма е чудесен избор за топлите пролетни дни. Ако искате да заложите категорично на удобството, мокасините са изборът, с който никога няма да сгрешите. Могат да бъдат кожени, лачени или велурени, черни или цветни, с изчистен дизайн или украсени с акценти. Носенето им е истинско удоволствие и за дамите, и за господата. Те са изключително практични, тъй като лесно се комбинират с панталони, поли, рокли, гащеризони, дънки и други стилни облекла и допълват всеки ежедневен или по-официален тоалет и спадат към т.н „буржоазен стил“. Така наречените акваобувки правят дебюта си през пролетта. Създадени като обувки, подходящи за плаж, те бързо се превръщат в градски тренд заради удобството си. Обърнете внимание обаче, че те са подходящи за ежедневието, а не за работа, за спорт или за официални събития. Плетената обувка също се връща на мода. Тя ще предостави интересна ежедневна визия на всички дами, които харесват този тип обувки. Изглежда отлично, а и е нещо, което не сме виждали скоро, така че ще е вълнуваща и красива.

Цветните сникърси са удобни и ефектни.

 Цветните сникърси са удобни и ефектни.

Друга тенденция, която ще властва тази пролет, са пухените сандали. Те предоставят визионерски дизайн, който обаче не забравя да се погрижи за удобството ви. Можете да откриете множество модели, така че всеки да си хареса по нещо, прилягащо на стила му. Тази тенденция ще важи и при чехлите - ще можете да откриете кожени чехли с пухеста горна част. Докато балеринките и пухкавите чехли, хит на локдаун периодите, са все така актуални, Hermеs, MaxMara, Fendi и Loewe, добавят страхотни парти модели на ток с ефектни декорации. Интересните токчета и платформи също се насочват към модния връх.

Сандалите и чехлите с пух ще бъдат актуални и този сезон.

 Сандалите и чехлите с пух ще бъдат актуални и този сезон.

Друг моден тренд за пролетта са комфортните дамски обувки на платформа. Изработени от висок клас материали, стилни, красиви и удобни, те са перфектни за ежедневието, в офиса, на разходка в парка или на специален повод, на който искате да се чувствате удобно и едновременно стилно. Топлите цветове, като розово, бяло, светлобежово, пудра, жълто, синьо и червено са цветовете на ежедневните пролетни обувки, които са моден хит през тази пролет. Нейните предимства са по-изящен силует, по-елегантна визия и удобство през целия ден. Предпочитаните материали за пролетните обувки на платформа отново са естествената кожа, като тя може да бъде перфорирана или имитираща перфорация за декорация, или лакът, който се превърна в любим на много дами. Изключително женствените детайли, като блестящи камъни, инкрустирани с кристали панделки, ефектни токове и подсилени заострени върхове са контрапункт на тенденциите, които залагаха предимно на комфорта от миналите сезони. Но той все още има своето място.

Белите кецове са вечна класика.

 Белите кецове са вечна класика.

Пандемичното време ни научи да бъдем практични, но изненадващо ни върна и цветовете. Със своя функционален, стилен и издръжлив дизайн сникърсите са не само практични, но могат да бъдат и много стилни и женствени. Те са свръхудобни и подходящи както за забързаното ежедневие, така и за модерна кежуал визия, Така наречените овърсайз маратонки и кожени сникърси на платформа влизат в колекциите на световноизвестни марки и винаги ще бъдат тренд и ще носят комфорт. Дамските кецове продължават да превземат модните подиуми и през новия сезон. Навярно няма човек, който да бъде в крак с последните модни тенденции и да не притежава поне чифт кецове. Те са безспорен хит в модата на обувките и задължителна част от гардероба ни. Най-търсените кецове през пролетта са естествена кожа, като могат да бъдат съчетани с велур и разбира се, естественият лак, който се наложи в последните години като хит. Могат да бъдат решени в различни смели и ярки цветове или пък в класическо черно, с интересен и различен дизайн или изчистен такъв. Моделите на 2022, които ще се радват на повече внимание, ще продължат да разчитат на белия цвят, като същевременно го комбинират със светли и ярки цветове. Не пропускайте и спортните сандали, които ще са на мода през пролетта.