0

Д иета с тиква и дюли топи килограми през зимата.Комбинация е идеална за свалянето им. Дюлята има много ценни съставки, така например е богата на неразтворими фибри, които помагат за забавяне перисталтиката. Тиквата обаче има разхлабващ ефект и така тя неутрализира този недостатък на дюлите. Като цяло двата плода имат много добро действие върху храносмилането, а също така засилват обмяната на веществата, помагайки ни да стопим излишните килограми. Също така те засищат много добре, но и стимулират разграждането на досадните мазнини.

Най-силно това действие се усеща в комбинация, затова е най-добре да се придържате към диетата с тиква и дюля заедно. Не по-малко предимство на този начин на хранене е това, че така се подобрява имунитетът, което е много важно през зимните месеци, пише gotvach.bg. Заедно с тези два плода можете да приготвите много различни зимни ястия, които ще са не само полезни, но и много вкусни. Така няма да се налага да си хапвате еднообразно, като по този начин е доста по-лесно преодоляването на психическата нагласа при тази диета. Както при всеки един хранителен режим, така и тук е много важно да пиете достатъчно течности на ден, а именно не по-малко от литър- литър и половина вода.

Примерно седмично меню

Първи ден

Закуска - тиква и дюля, нарязани и запечени на фурна в плик. Поръсват се с малко захар и канела. Обяд - бобена супа и чаша домашен компот от дюли; Следобедна закуска - 100 г печена тиква. Вечеря - печена риба (около 150-200 грама) с гарнитура от зелева или зелена салата, която е овкусена само с малко лимонов сок и сол. За десерт се подсладете с една изпечена на фурна дюля с канела и малко захар.

Втори ден

Закуска - твърдо сварено яйце и зелен чай с лимон и мед; Обяд - парче свинско месо (около 130 грама), което е изпечено на скара. Гарнирайте го с малко свежи зеленчуци по ваш избор и за десерт си хапнете малко печена тиква с канела и захар. Следобедна закуска - филийка пълнозърнест хляб, която е намазана с пастет от черен дроб, по възможност да е домашен и чаша айрян. Вечеря - 130-140 г печена тиква с малко мед и ядки по ваше желание, а също така зелен чай с лимон.

Трети ден

Закуска - направете си плодова салата от едно киви, една круша, половин дюля и малко ядки по ваше желание. Обяд - сандвич с пълнозърнест хляб и малко телешка кайма, като отгоре добавите кашкавал. За десерт се поглезете с печена дюля на фурна; Следобедна закуска - пюре от 100 г печена тиква и  една с.л. сметана; Вечеря - голяма порция от салата с 50 грама гъби, малко маслини, маруля, краставица, спанак и рукола. Овкусете я с дресинг от малко лимонов сок, мед и чаена лъжица тахан. За десерт си направете малко печена тиква с канела и захар.

Четвърти ден

Закуска - едно кисело мляко с половин настъргана на дребно ренде дюля и някакви ядки по избор; Обяд - стандартна порция от зеленчуково ризото с лук, зелен боб, моркови и броколи. Добавете и десерт, а именно печена дюля, която е поръсена с кафява захар; Следобед - 150 г печена тиква с малко мед и канела; Вечеря - пилешка супа със зеленчуци, но задължително без фиде, като добавите за десерт една печена дюля.

Пети ден

Закуска - 130-150 грама печена тиква и една чаша айран. Обяд - печена дюля и зелен чай с малко мед; Следобед - чаша айран; Вечеря - омлет с моркови, лук и чушки. За десерт  печена дюля с малко кафява захар.

Марина Асенова