0

О т роклята Balenciaga на Ким Кардашиян до костюма Schiaparelli на Джулия Фокс, якето на Риана и шлиферите на Хейли Бийбър, знаменитостите полудяха по кожените дрехи. Сякаш всички едновременно са вдъхновени от образите на Нео и Тринити от „Матрицата: Възкресения“, последния филм от фентъзи поредицата. Избират гардероба си дръзко. И наистина, трябва да сте много смели, за да последвате звездите в пътя им към емо и готик стила. Не забравяйте – кожата, която избират дизайнерите и звездите, е еко.

Последният епизод на Матрицата се отрази и на модните тенденции.

 Последният епизод на Матрицата се отрази и на модните тенденции.
Фейсбук

Времето, в което се носеха дрехи от естествена кожа, едва ли някога отново ще бъде на мода. Макар все още да има находки, те вече не се предпочитат от модните дизайнери – дори само заради лошия имидж. 

Хейли Бийбър предпочита кожата и във всекидневието си.

 Хейли Бийбър предпочита кожата и във всекидневието си.
Фейсбук

Представете си да отидете в офиса, облечени от глава до пети в кожа. Или пък да се разхождате в града във вид, който по-скоро би предизвикал недоумение. Сега отново си представете как вече сте шопинг маниак и следите всяка кожена находка. По последни данни купуването на кожени дрехи е нараснало с 43%. Най-често се предпочитат дълги кожени палта(39%)и ботуши на платформа (71%). Универсалната кожена дреха може да издържи експлоатация цял един живот. Дизайнерите са категорични – кожата е добра инвестиция, с вечна привлекателност и актуалност. Ако искате да имате наистина съвършен „кожен стил“, непременно следете профила на Хейли Бийбър. Нейните палта и костюми напомнят за старите училищни дни на „Матрицата“ – елегантни и смели едновременно.

 Актуален модел Снимка_Каре Можете смело да експериментирате

  Актуален модел Снимка_Каре  Можете смело да експериментирате
Фейсбук

Катализатор за ренесанса на кожената мания е завръщането на секса след двете пандемични години, в които той бе почти забравен. Отново е време за изкушение и кожата ще носи сексуалното настроение на сезон пролет-лято 2022. Със завръщането на кожата в гардероба отбелязваме и носталгията по 90-те години – блаженото време на изтънчения минимализъм. Helmut Lang и Prada вече работят по нови колекции от кожа. Трепетът от очакването им определено е голям. Предвижда се кожените блейзъри и якетата да бъдат сред акцентите поне още два сезона. Те се оказват и сред най-продаваните. Последен писък е и комбинацията с широки дънки. Колкото по-семпло, толкова по-модно. А ако изберете комбинацията кожена пола и копринена риза, боди или пуловер, ще бъдете актуални, дори на корпоративно събитие. 

 Джулия Фокс и Кание Уест демонстрираха екстравагантен стил и на Седмицата на модата в Париж.

  Джулия Фокс и Кание Уест демонстрираха екстравагантен стил и на Седмицата на модата в Париж.
Фейсбук

Кожените панталони отново са тренди и можете да ги откриете във всевъзможни модели и цветове. Лачените съчетават два тренда в едно - винил и кожа. Няма да сгрешите, ако добавите този артикул в гардероба си, а начините, по които да го носите, са безброй. Можете да го съчетаете с дантелен топ, с тишърт, сако или тренч и дори с рокля. Ако горната ви част е по-изчистена, смело изберете кожа за долната. Можете да завършите с масивни аксесоари и обувки на висок ток. Актуалните цветове – освен черен и кафяв, са още белият и синият.

Можете смело да експериментирате

 Можете смело да експериментирате

Актуални са целогодишно

Кожените тоалети могат да се носят през цялата година. Обикновено сме свикнали да виждаме кожата като акцент в есенно-зимните колекции. Но сега тя ще властва във всеки сезон, на всеки моден подиум. Забравете за мита, че тя предизвиква дискомфорт в топлите месеци, и непременно си купете елегантна пола или рокля, съветват модните експерти. Пресъздавайте смело емблематичната рок естетика с обувки на платформа, поне няколко поли и панталони. Не пропускайте аксесоарите – нека са големи, съветват дизайнерите. Ако искате наистина да направите впечатление, добавете дантела, колани, ръкавици.