0

З а Севги и Шахин семейството е над всичко. Дори когато той е бил двуженец, а тя му е намерила заместник, защото го е смятала за мъртъв. Все пак имат няколко общи деца, едното от които той е продал веднага след раждането, но после се борят да си го върнат.

Родната им дъщеря Кадер (Джерен Ялазоолу Каракоч) пък е подменена в родилното, така че те издирват истинската, която е починала, но за нея се представя друга жена. Като класическа мащеха тя им представя своята дъщеря за тяхна внучка. И се прави, че харесва манджите на новата си майка, която е простовата, но дори след като внезапно забогатява и заменя противната къща с нафтова печка с луксозен апартамент, продължава да обгрижва многобройната си челяд.

Севги Каяджан (Илкай Кайку Аталай) е наясно, че пътят към сърцето на мъжа преминава през стомаха и когато не прави ДНК тестове, които зли хора подменят, се старае да глези съпруга си Шахин Каяджан (Окан Шенозан). А докато си похапват сладко и разменят приказки с пълна уста, напук на етикета, тези народни хора отново си говорят... за ядене.

В случая, понеже седим като кибици край тях, не ни остава друго, освен да ги подслушаме. И да изпробваме дали пък наистина най-добрият завършек на вечерта не е да си опукате пуканки с любимия. И като че ли ни е чул, в този момент Шахин се обръща към Севги с предложение: „Да си опукаме пуканки, злато!“.

iStock

Няма какво да се прави. Запретваме ръкави и загряваме олио в тенджера с дебело дъно. Мазнината трябва да покрие дъното. Ако не ви се свиди, заменете олиото с масло. И когато зацвърчи, изсипете вътре 200 г царевични зърна. Посолете и захлупете с капака. Раздрусайте тенджерата. И пак. Щом спре пукането, ще разберете, че зърната са цъфнали. Като любовта на Севги и Шахин.