0

Продукти: 10 сурови готови кебапчета или кюфтета; 2 картофа; 6-7 чушки; 1 морков; 1 голяма глава лук; 200 г домати (1 голям домат); 3-4 с.л. олио; 1/2 с.л. червен пипер; сол, чубрица, черен пипер (може да използвате универсална подправка за овкусяване);

Приготвяне: В тенджера сложете около 1,5 л вода да заври. Разрежете кебапчетата през средата на две (ако използвате кюфтета – на четири), всяко парченце оваляйте в брашно и го пуснете във врящата вода. След като поврат 6-7 минути, ги извадете, не хвърляйте водата, в която са врели кебапчетата. В подходяща тенджера си сложете олиото и прибавете чушките, нарязани на парченца, настъргания морков, лука нарязан на полумесеци и картофите на парчета според вашите предпочитания. Поръсете с подправка или посолете леко и сложете на котлона да се задушат под капак, като бъркате за да не залепнат. След като омекнат зеленчуците, добавяте червения пипер, разбърквате и прибавете настъргания домат. След като поври 2-3 минути, залейте зеленчуците с водата, в която сте варили кебапчетата. Доовкусете с подправките и ако е нужно още - със сол. Оставете да покъкри на тих огън 10 минути. Прибавяте кебапчетата и оставяте да поври още 5 минути. Ако обичате по-гъсти яхнии, може да си сгъстите соса с 1 с.л. брашно, размита с малко водичка и оставете да поври 3-4 минути, после махате от огъня. Можете да приготвите яхнията и с кюфтета.