Продукти: 1 пакет листа за баница (400 г); 2-3 големи ябълки; 150 г едро смлени орехи; 5-7 с.л. захар кристална или кафява; 1 с.л. канела; масло за намазване на корите и тавата; пудра захар за поръсване - по желание;
Николинка Маринова
Приготвяне: Ябълките се почистват и настъргват на едро ренде. Поръсват се с едро смлените орехи, захарта и канелата. Сместа се разбърква добре. Корите се разстилат на кухненския плот. Всеки лист се намазва с разтопено масло или с олио и се слага част от сместа. Кората се навива на пуричка, която се нарязва на парченца с големина 5-7 см. Всяко парченце се обръща и се реди в тавата. Пече се в загрята на 180-200 градуса фурна, докато корите не почервенеят – за около 15-20 минути. По желание, след като се охладят, се поръсват с пудра захар.