0

И сторията започва през 2008 година, когато името California отново се появява в редиците на кончето от Маранело. Новото Ferrari California е революция за италианската марка - това е първият автомобил с предно разположен V-образен 8-цилиндров двигател, за първи път е представена 7-степенна кутия с двоен съединител и е първият кабриолет на Ferrari с твърд покрив, който се прибира отзад. Последван от подобрената си версия - California T, която излиза на пазара през 2015 година, последното засега Ferrari California е олицетворение на спорт, класа и вечна страст.

Историята започва през 2008 година, когато името California отново се появява в редиците на кончето от Маранело. Новото Ferrari California е революция за италианската марка - това е първият автомобил с предно разположен V-образен 8-цилиндров двигател, за първи път е представена 7-степенна кутия с двоен съединител и е първият кабриолет на Ferrari с твърд покрив, който се прибира отзад. Последван от подобрената си версия - California T, която излиза на пазара през 2015 година, последното засега Ferrari California е олицетворение на спорт, класа и вечна страст.

Дръзко, ярко, сензационно, спортно, елегантно. По-смело, отколкото биха го сътворили в Atelier Ferrari, при това не защото нямат ресурсите или въображението, а защото имат граници. А има хора, при които липсват такива граници, които не искат да се съобразяват, които имат нужда от революция.

Атанас Вилнер - българският дизайнер, който сбъдва мечти

Точно тук се появява българският дизайнер Атанас Вилнер - човекът изкуство, човекът вдъхновение, човекът идея, за който не просто няма граници. Човекът, който сбъдва мечти. А резултатът? Това е поредното изкушение - Ferrari California T от Vilner Garage. И какъв по-добър начин да покажеш на останалите частица от душата си, от това да избереш Vilner Garage?

„Червеното, досещаш се, символизира спорт, страст. Исках интериорът да е динамичен, да е различен и чувствен. В съзнанието си не си представях да избягам от духа на Ferrari за този проект. Често в други случаи избираме различен дизайнерски подход - дали ще направим интериор в стил 60-те на Tesla или изискан кожен салон в Trabant”, споделя Атанас Вилнер.

„Тук всичко се върти около думите страст и чувства. Естественият избор беше червеното - мека кожа, покрила панелите с дълбоки и изразителни извивки, както и контрастни бели шевове, които завършват идеята. Нещо като дамско бельо - да възбужда мъжете и да кара жените да се чувстват комфортно и секси когато са вътре”, допълва Вилнер, смеейки се.

Възбужда мъжете и кара жените да се чувстват секси

А интериорът определено възбужда - релефната тапицерия, която обхожда цялото табло и се пренася по вратите, сякаш формите се нуждаят да усетят въздушната струя при 200 км/ч. Карбоновите елементи, които спомагат да направят тези 3,5 секунди от 0 до 100 км/ч най-незабравимите. Алкантарата по волана, която е прецизно пришита на точните места, така че да докосва пръстите на ръката деликатно, а допълващата я кожа се грижи за добър захват, дори и в най-екстремните моменти.

„Оставихме автомобилът с оригинална боя отвън по желание на собственика. Това ни помогна да се развихрим отвътре и ни позволи да използваме разнообразие от форми и разбира се, този ярко червен цвят за контраст. Все пак исках да добавим и малко от плода на изкушението на видимо за всички място, затова боядисаме спиците на джантите в същото червено”, разказва Атанас Вилнер.

А ръчно изработените чанти са кулминацията в цялата история. В духа на автомобила, това са аксесоарите, които ще бъдат с вас в най-специалните моменти - пътешествията, които са храна за душата.

Красив проект, който отразява душата на собственика

„За нас е важно не само да изпълняваме щурите желания на клиентите. Смисълът от работата ни се крие в помощта - ние помагаме на клиентите да открият какво наистина им харесва чрез многобройни консултации, показваме им вече изпълнени проекти и заедно решаваме проблемите. Дори в случаи, в които клиентът идва и ни оставя колата без претенции, просто защото сме Vilner Garage, ние искаме да сме сигурни, че автомобилът няма да се превърне в едно красиво произведение, с онзи „Уау” ефект, а ще бъде един наистина красив проект, който да отразява душата на самия собственик.

Предполагам цялата магия се състои в постоянната комуникация и персонално отношение, независимо дали става дума за смяна на колани или цялостно преобразяване на автомобил от класа на Ferrari. Vilner Garage е за всеки с любов към изкуството, автомобилите и най-вече с любов към себе си”, допълва Атанас Вилнер.