П разници, празници, празници - под този знак премина месец декември, а тържествената обстановка се премести и към януари заради всички, носещи името Йордан, Иван, Антон и Атанас и техните производни. Вероятно ще се съгласите, че положението може да бъде описвано единствено с думите "от маса на маса". За да Ви гарантираме, че ще хапвате вкусни, здравословни и нискокалорични ястия и десерти след празничното преяждане, от кулинарния екип на "Монитор" сме Ви подготвили една сладка изненада.
Празници, празници, празници - под този знак премина месец декември, а тържествената обстановка се премести и към януари заради всички, носещи името Йордан, Иван, Антон и Атанас и техните производни. Вероятно ще се съгласите, че положението може да бъде описвано единствено с думите "от маса на маса". За да Ви гарантираме, че ще хапвате вкусни, здравословни и нискокалорични ястия и десерти след празничното преяждане, от кулинарния екип на "Монитор" сме Ви подготвили една сладка изненада.
Тези овесени бисквитки с кокос и мед са подходящи за всички онези от Вас, за които кулинарията е като религия, но не искат да добавят още един сантиметър към талията си.
Необходими продукти:
- 150 гр фини овесени ядки;
- 150 гр кокосови стърготини;
- 150 гр бяло брашно;
- 100 гр захар;
- 100 гр разтопено краве масло;
- 50 мл олио;
- 1 с.л. мед;
- 2 с.л. гореща вода;
- 1 ч.л. сода за хляб;
- 1 пакетче ванилия;
Начин на приготвяне:
В купа смесете овесените ядки, кокосовите стърготини, брашното, захарта и ванилията. Прибавете разтопеното масло и олиото и разбъркайте. В чаша смесете меда, горещата вода и содата за хляб. Разбъркайте, за да се комбинират добре и ги изсипете при останалите съставки. Разбъркайте добре сместа за бисквитките, след което оформете топчета с големината на орех, които сплескате, за да оформите бисквитки. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути, докато получат златист загар. Изпечените бисквитки подреждаме върху метална решетка, за да се охладят.
* Рецепта: cookingfriends.net
Монитор