0

Четвъртото поколение на Volkswagen Caddy е един много подходящ автомобил както за семейните пътувания, така и за робата. Като опция за модела се предлага система за задвижване на четирите колела 4Motion. С нея новото Caddy ще ви закара до най-красивите места с оптимално сцепление с пътя и подобрено поведение в завои.

Новият Volkswagen Caddy е с освежен външен вид, който го разграничава тотално от имиджа на баничарка. Дизайнът на новия модел впечатлява с острите ръбове и прецизните и чисти форми в новия корпоративен стил на марката. Променената предна част и преработена задница, както и новите предни и задни светлини, подчертават свежото излъчване на новия компактен ван. Изменението във формите на купето запазва функционалността на градския и семеен ван.

Променената задница, новите светлини и яркият оранжев цвят подчертават свежото излъчване.

В синхрон с изразителния екстериор, в интериора на новото Caddy са се появили декоративни панели с вградени отвори за въздух, както и нова генерация на информационно развлекателните системи, подчертаваща модерния облик. Кръглите въздушни отвори на системата за вентилация и полукръглата конзола са останали в миналото. Сега предният панел е изработен в стила на седмото поколение на Golf, като от него е заимстван волана. Вратите са тапицирани отгоре до долу, а над централната конзола има голяма скрита ниша.

В интериора изпъква 6,5-инчовият сензорен екран на новата мултимедийна система.

Всички инструменти и бутони са подредени по-ергономично за по-лесен и интуитивен достъп. Седалката на водача е удобна, но и със странични опори за фиксиране на тялото в завоите.

Задните седалки се сгъват в отношение 1/3 към 2/3 и могат напълно да се демонтират.

В новото Caddy е запазен комфортът на пътниците на втория ред седалки. Отзад могат да пътуват удобно трима човека, като имат достатъчно пространство за главите и краката си.

Новият Volkswagen Caddy се предлага с най-модерни двигатели, отговарящи на екологичната норма Евро 6. Разкошният турбодизелов двигател 2.0 TDI е чудесен избор за хората, които правят голям годишен пробег. Новият 2,0-литров 4-цилиндров дизелов мотор се предлага с четири мощности, като най-ефективен е вариантът със 122 к.с., които са на разположение в широкия интервал от 2900 до 4500 об/мин. Двигателят е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Тягата от 300 Нм е налична от 1500 до 2800 об/мин и на практика е достатъчна при всякакви обороти и почти на всички скорости, а средният разход на гориво е под 6 л/100 км.

За модела със 122 к.с. се предлага като опция задвижване на четирите колела 4Motion. При тежки пътни условия многодисковият междуосев съединител Haldex от пето поколение прехвърля веднага задвижващата сила върху колелата с по-добро пътно сцепление. По този начин той допринася за забележимо по-спокойното пътно поведение, повишената сигурност в завои и по-прецизното управление. Особено осезаемо предимствата му изпъкват на мокри или заснежени терени, и на кални или неравни пътни настилки. Но и в режим на теглене, перманентното задвижване на четирите колела показва изцяло своите възможности. При 2,0-литровия турбодизелов агрегат с мощност 150 к.с. задвижването на четирите колела 4Motion може да се комбинира с автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG.

Новият Volkswagen Caddy е много приятен за шофиране. Окачването отпред е независимо тип McPherson, а отзад е на листови ресори. Модифицираното предно окачване е заимствано от модулната платформа MQB на концерна. На път с остри завои автомобилът стриктно поддържа зададената траектория и бързо откликва на командите от волана, напомняйки за еталонното пътно поведение на седмия Golf. На гладка настилка моделът вози добре, но при преминаване през неравности и легнали полицаи се чувства тласък от окачването особено отзад. Шумоизолацията е подобрена и само силен страничен вятър нарушава тишината в купето.

Новото Caddy разполага с многобройни системи за сигурност, които защитават пътниците и подпомагат водача. Системата за наблюдение на зоната пред автомобила включва функцията за аварийно спиране в градски условия. В случай, че водачът не забележи препятствие на пътя при скорост по-ниска от 30 км/ч, системата автоматично подава сигнал към спирачките и те се активират като по този начин се предотвратява сблъсък. Стандартното оборудване включва интелигентна спирачка, която след сблъсък предизвиква автоматично спиране на автомобила, в случай че водачът не е способен сам да предприеме действие.

Volkswagen Caddy 2.0 TDI 4Motion

2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател

6-степенна механична скоростна кутия

122 к.с. макс. мощност при 2900-4500 об/мин

300 Нм въртящ момент при 1500-2800 об/мин

11,5 секунди ускорение от 0-100 км/ч

178 км/ч максимална скорост

5,4 л/100 км среден разход на дизел

143 г/км емисии на СО2

45 945 лева цена модела с ДДС