0

И зминали са няколко вълшебни месеца или дори години, откакто с партньора ви сте заедно. Един от вас задава съдбоносния въпрос и получава заветното „да“. Преди да преминете към трескава подготовка за най-щастливия ден в живота си – сватбения, има няколко важни теми, които да обсъдите с партньора си. Важно е това да се случи преди да чуете Менделсон, защото след това може да е късно. „Монитор“ подбра няколко въпроса, които всички бъдещи младоженци е добре да уточнят предварително.

Изминали са няколко вълшебни месеца или дори години, откакто с партньора ви сте заедно. Един от вас задава съдбоносния въпрос и получава заветното „да“. Преди да преминете към трескава подготовка за най-щастливия ден в живота си – сватбения, има няколко важни теми, които да обсъдите с партньора си. Важно е това да се случи преди да чуете Менделсон, защото след това може да е късно. „Монитор“ подбра няколко въпроса, които всички бъдещи младоженци е добре да уточнят предварително.

Приемате ли новите роднини?

Неслучайно казват, че когато се жениш за някого, ти се жениш и за неговото семейство. Изненадващ факт е, че често се случва хората да избягват среща с роднините на половинката си до последния момент или пък да пренебрегват своите родители. В тези случай обикновено има причина – срамуват се от тях, не се разбират с тях и т. н. Разбира се, важно е да цари мир и хармония за младата двойка, но след сватбата всички ще станат едно голямо семейство. Ако омразата ви с тъщата или свекървата е непоносима, това едва ли ще се промени след сватбените камбани. Помислете добре склонни ли сте на този компромис.

Как ще разпределите домашните задължения?

Съществува проучване, че караници за битовизми са в основата на голям процент от разводите отвъд Океана. На този етап може да ви звучи незначително, но си представете как в продължение на 50 години само вие изхвърляте боклука. Някои хора обичат да готвят, но мразят да мият чинии. Други нямат против да чистят прах, но са скарани с търкането на тоалетната чиния. Проведете искрен разговор относно това какво сте склонни да поемете като задължения, за да не остане любимият ви разочарован.

Какво е финансовото положение?

Вярно е, че истинската любов ще гори и в малка гарсониера. След брака обаче много жени заживяват с надеждата, че мъжът до тях ще се амбицира да работи повече и да им купи така желания палат. Някои представители от силния пол обаче нямат никакво намерение да се развиват, да пестят или да се обвързват с банка. Други пък са с професии, които не са добре възнаградени, но не биха ги сменили. Има и жени, които след като се видят в булчинска рокля искат да станат домакини и да бъдат издържани изцяло от мъжа си. В нито един от примерите няма нищо лошо, тъй като всеки човек е различен, но е важно да се изговори надълго и нашироко. Също така трябва да знаете дали половинката ви има дългове за погасяване.

Имате ли зависимости?

Не е трудно човек да скрие вредните си навици от гаджето. Когато обаче повишите партньора в съпруг/а, ще е почти невъзможно да скриете зависимост от наркотици, алкохол и хазарт. Това ще се отрази както на психическото състояние на партньорите, така и на финансите. По-добре бъдете честни с половинката си от самото начало. По този начин можете да срещнете подкрепа и да получите реална помощ в борбата с демоните си. Също така, при подхлъзване в бъдеще, човекът до вас ще е по-склонен да ви прости.

Работата – съпруга или любовница?

Тук не говорим за любовна афера, която сте започнали на работното място. Понякога хората се „женят“ за работата си и прекарват по-малко време вкъщи. Важно е да разберете дали професията на любимия човек е съпруга или по-скоро любовница, за да разберете дали сте на първо място. Амбицията за кариерно развитие е хубаво нещо, но за някои е недопустимо партньорът им да се прибира късно вечер или да отскача до офиса през уикенда. Ако това се отнася за вашия човек, можете да го попитате дали планира скоро да загърби тази практика и да прекарва повече време с вас или в противен случай – да обмислите добре ще можете ли да се примирите с това за цял живот.

И най-важното – децата

Когато стане въпрос за деца има твърде много теми, които е добре да бъдат обсъдени от бъдещи съпрузи. Първо – дали и двамата партньори искат да станат родители. Често единият от тях се примирява с нежеланието на половинката си с надеждата, в бъдеще това да се промени (но шансът е малък). Ако влюбените искат наследник следват не по-малко важни теми за разискване – колко скоро след брака е добре да се появи детето, ще бъде ли то въведено в някоя от религиите, склонно ли е семейството да премине към по-здравословен начин на живот и да спре временно с нощните клубове...

Има и случаи, в които единият вече има малчуган, плод на любовта му с бивш/а. Въпросният може да не иска повече деца. И двете страни трябва да осъзнаят обаче, че при появата на общо дете, доведеният родител винаги ще пренебрегва чуждото дете. Това е естествен инстинкт, но може да доведе до много разногласия.

От изключителна важност е и да обсъдите какви заболявания има в семейството, защото има шанс да ги предадете на рожбата си.

На кръстопът застават и двойките, които не могат да имат деца – дали да се насочат ли към инвитро, осиновяване или да се надяват на чудо.

При всички положения това е най-трудната тема за една двойка. От друга страна обаче се свързва с най-голямото щастие на света. Защото пръстенът не прави семейство, за разлика от детето.