0

Н е е нужно да има някакъв специален повод, за да си направите картофи на скара. На всеки му се е случвало да останат няколко от последното готвене и да се чуди какво да прави с тях. Нарязвате ги на филийки, вадите скилидка чесън и няколко стръка магданоз от хладилника и си приготвяте тези простички, но за сметка на това много вкусни картофи на скара. Така не изхвърляте храна и пестите пари.

Филийките от картофи на скара са чудесна и лесна за приготвяне гарнитура за печено месо, която не отнема и много време. Ще станат готови, докато приготвяте основното ястие. Освен това не изискват специално внимание – просто да ги обърнете веднъж и да ги поръсите със сол и черен пипер. После остава единствено да им се насладите. Една малка подсказка от нашата кухня – комбинират се добре и със сирене, съветват от matekitchen.com.

Продукти:

750 г картофи

1 връзка магданоз

4 скилидки чесън

3 с.л. зехтин

сол на вкус

Приготвяне:

Измийте картофите много добре, защото ще ги готвите, без да ги белите. Ако е необходимо, използвайте четка, за да почистите всички следи от пръст. Нарежете картофите на филийки с дебелина 1 см. Сложете ги в купа, залейте ги със зехтина и поръсете със сол. Загрейте скарата на умерена температура. Изпечете картофите за около 8 минути от едната страна и 10 минути от другата, като отново ги овкусите със сол и черен пипер.

Извадете готовите картофи на скара в чиния, поръсете ги със ситно нарязан магданоз и накълцан чесън и ги полейте със зехтин. Разбъркайте и сервирайте. Те са чудесна гарнитура към печено месо.