0

И талианец е първият известен случай на човек с положителен тест за маймунска шарка, COVID-19 и СПИН едновременно, съобщи британският вестник Daily Mail. 36-годишният мъж съобщил за поредица от симптоми - включително треска, умора и възпалено гърло. Това се случило дни след завръщането му от пътуване до Испания.

Той прекарал в страната пет дни, от 16 до 20 юни. Разказал, че по време на престоя си е правил секс без предпазни средства с множество мъже.

Дни след завръщането си у дома, на 2 юли, той е дал положителен тест за коронавирус, се казва в материала на изданието, което се позовава на Journal of Infection. Същия следобед е започнал да развива обрив на лявата си ръка. На следващия ден малки кистообразни циреи се появили по торса му, долните крайници, лицето и глутеусите. До 5 юли те се разпространили и се превърнали в малки подутини по кожата. Тогава мъжът отишъл в университетската болница Сан Марко в Катания, където впоследствие бил настанен в отделението по инфекциозни болести. Там той бил изследван и за полово предавани инфекции и се е оказал заразен с ХИВ. Последният път, когато е изследван за ХИВ инфекция бил през септември 2021 г., когато тестът му е отрицателен.

След като се възстановил от COVID-19 и от маймунската шарка, мъжът е бил изписан на 11 юли и изпратен у дома за изолация.