0

Н евероятен инцидент претърпя мъж, след като зъболекар, опитвайки се да му монтира винт за зъбен имплант го заби в мозъка му и едва не го уби.

Драмата се разигра в турския град Бурса. Рамазан Йълмаз, 40-годишен баща на две деца, страдал известно време от зъбобол. Стоматолог от местна частна клиника препоръчал отстраняването на зъба и поставянето на имплант. Лекарят започнал стандартната процедура за поставяне на протеза, която започва с пробиване на дупка в челюстта за винт.

След това обаче събитията се развили като във филм на ужасите. Йълмаз чул ужасния шум как черепа му се пробива и се оплакал на зъболекаря. Той обаче го уверил, че всичко е наред и продължил с процедурата. Но болката станала толкова силна, че пациентът загубил съзнание.

Лекарят бил принуден да направи рентгенова снимка и едва не припаднал, когато видял, че винтът е пробил мозъка на пациента му. Стоматологът закарал Йълмаз в най-близката болница, където станало ясно, че изваждането на винта от мозъка може да доведе до смърт. За щастие на пациента, който се сбогувал със семейството си, всички минало добре. След като едва прескочи трапа, сега Йълмаз е в съдебна битка със стоматолога, за да си върне парите за неуспешната интервенция.