0

„Успяхме да стабилизираме финансово болницата и се върнахме към нормалния режим на работа след пандемията“. Това отчете пред „Телеграф“ директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, който точно преди година пое управлението на болншцата. 

За този период той открои няколко изпълнени задачи. На първо място, че болницата се е справила с последствията от пандемията и се е върнала към обичайния си ритъм, но си е върнала и доверието на пациентите. 

Спасени

„Радвам се, че успяхме да спасим дете, транспортирано със „Спартан“ при нас, както и други четири деца, в тежко състояние и с големи изгаряния. След лечението те бяха изписани живи и здрави. Върнахме към живота и човек от Велико Търново с черепно-мозъчна травма, въпреки че изглеждаше, че е безнадежден случай. Това са малка част от хората, на които помогнахме. Затова искам да благодаря на работещите в „Пирогов“, защото дават всичко от себе си и благодарение на техния труд болницата е стабилизирана и се работи по правилния начин“, коментира д-р Димитров. 

Прегледи

Той уточни, че всеки месец през „Пирогов“ преминават за прегледи над 20 000 пациенти от които 4000 се хоспитализират. По думите му трябва да се работи още за връщане на доверието на хората в здравеопазването, тъй като след пандемията мисленето на обществото се е променило.

„Трябва да се работи за подобряване на здравната услуга и качеството на медицинската помощ, защото болница „Пирогов“ е на народа. Мисля, че успяхме да постигнем много, заплатите на персонала бяха повишени. Отбелязахме и 70-годишнината на болницата, малко със закъснение заради пандемията. Това беше празник за работещите“, каза още д-р Димитров. Той обаче отчете и загуби - на проф. Милан Миланов, който беше емблематична фигура за „Пирогов“, посветил 50 години от живота си на болницата, както и на началника на Кардиологичното отделение д-р Константин Стоянов, който си отиде на 51 години.