0

М ъж, който се притесняваше за външния си вид, трагично почина след пластична операция, като стана жертва на "призрачен лекар".

Кореецът Куон Дае Хее искал да промени челюстта си, за да прилича на изпълнителите от K-Pop звездите и за тази цел платил 6,5 милиона вона (около 5000 долара) за хирургическа процедура за промяна на формата на брадичката му. Това струва живота на 24-годишния студент. Стефани Су от подкаста на Rotten Mango обясни, че по време на фаталната интервенция Куон Дае Хее загубил две трети от кръвта си.

Записи от камери за видеонаблюдение показват медицински сестри да избърсват кръв от пода 13 пъти по време на тричасовата операция. След като обявяват, че Куон е в мозъчна смърт, служители на болницата се обаждат по телефона на брат му, Куон Тае Хун, и казват, че той е „в болница, но състоянието му не е толкова сериозно“.

В отговор на оплакване от майката на младия мъж, пластичният хирург предложил да предаде запис от камерата за видеонаблюдение на операцията. „Тя просто знаеше, че нещо в това видео ще бъде важно“, каза Стефани. „Тя го грабна веднага, отиде вкъщи и го гледа 500 пъти. Тя седеше там, записвайки всяка милисекунда и записвайки какво се е случило: отбелязвайки времето на всичко. Кадрите показват, че най-добрият пластичен хирург, на когото Куон се е доверил да ремоделира лицето му, е напуснал операционната зала, приблизително 60 минути след процедурата. Втори лекар – наскоро завършил за общопрактикуващ доктор, който няма лиценз за пластична хирургия – е бил оставен да довърши операцията“, обясни тя.

Така наречените „доктори-призраци“ са честно срещана и много вредна практика в Южна Корея, разказа Стефани Су. „Когато пациентът бъде упоен на операционната маса, пластичният хирург започва процедурата, по някое време си тръгва и на негово място влиза лекар-призрак, който довършва процедурата“, обясни тя.

„Причината за това е, че пластичният хирург е поел двама пациенти в един час и иска да приключи и с двете си задължения наведнъж. Те могат да правят милиони операции на ден и след това, когато всичко е готово, призрачният лекар ще изчезне, все едно никога не е съществувал. Те никога няма да бъдат вписани в архивите“, добави Су.