0

О нлайн чат с една от най-известните диетоложки у нас – емблемата на здравословното отслабване д-р Людмила Емилова, рекламира чудодеен лек за вталяване. Проверка на „Телеграф“ обаче установи, че разговорът се води с изкуствен интелект и е абсолютна измама, а „вълшебните хапове“ всъщност са от брашно.

„Абсолютна лъжа и измама е този чат! Аз по принцип нищо не продавам. Камо ли хапчета. А в тях няма нищо – слагат брашно, сол и захар, боядисват ги и днес ги продават за сърце, утре за паразити. Затова и ту ме представят за кардиолог, ту за паразитолог“, коментира специално за „Телеграф“ д-р Емилова, след като проверката ни установи, че независимо в каква посока се води разговорът и дори желаещият да отслабне да е посочил, че е 44 килограма и иска да свали 20, в крайна сметка пак ще му предложат да закупи чудодейна комбинация от кокос, ниацин и авокадо, която, както може да се предположи, се съдържа в концентриран вид в конкретно лекарство. И то според офертата е на промоция. 

Авторитет

„Милиони направиха на гърба на моя авторитет, който градя 30 г., но няма кой да ме защити – сподели д-р Емилова. - Казват ми: „Съди ги“. Как да ги осъдя, като през два дни си сменят сайта. Много пациенти звънят в клиниката ми да питат за всяка реклама, която се появява. Често и на вайбъра ми пращат линкове, та само се ядосвам. Слагат моя снимка от Фейсбук и едно червейче до нея и препоръчват хапче за 50 лв.

Идва при мен една възрастна пациентка и вика: „Месеци наред отделях от малката си пенсия, за да купя от твоите хапчета, дала съм 500 лв. и ги пия редовно. Идвам да видиш как ми действат“. Като й казах, че нямам нищо общо с тия хапчета, тя се разрева. Страхотни мошеници! Това нещо продължава вече трета година и не знам какво да направя, за да го спра“. 

Освен за „гарантирано“ отслабване илачът на д-р Емилова се предлага още и за повдигане на имунитета и за прочистване на кръвоносните съдове. Но във всички варианти продажбата на хапчетата от брашно пълни джобовете на измамници.

*Автори: Кристи Петрова, Лео Богдановски