0

С трелецът е зодията, която може да се справя с всякакви трудности и винаги гледа положително на живота. Астролозите казват, че представителите на зодия Стрелец са широко скроени личности, които жадуват за приключения и приемат промяната с отворени обятия. Любопитни и енергични, те по природа са едни от най-големите пътешественици сред всички зодиакални знаци. Отвореният им ум и философски възгледи мотивират Стрелците да обикалят света, търсейки смисъла на живота. По природа верни и оптимистични, представителите на тази зодия обичат промените и не се страхуват да преследват целите си. За Стрелците казват, че притежават искреност, откритост, честност, непредубеденост, добродушие, ентусиазъм, безгрижност, ведрост, щедрост, възвишеност, веселие. В същото време те проявяват вироглавост, непохватност, нетактичност, отстъпчивост, несръчност, склонност към поучаване и морализиране.

Оптимизъм Родените под знака на зодия Стрелец са оптимисти и винаги гледат от положителната страна на нещата. Това им помага да дават най-доброто от себе си дори в трудни ситуации. Стрелците са откровени до болка, затова коментарите им понякога могат да бъдат прекалено остри и болезнени. Хората от тази зодия са интелигентни, ентусиазирани, любознателни и лесно могат да впечатлят околните. Те гледат философски на живота и имат ясно изразено чувство за правилно и грешно. Стрелците са щедри и авантюристични натури, които не се страхуват да поемат рискове. Свободата е ключова дума за този знак. Стрелецът се стреми да бъде независим, дори това да доведе до ограничени ресурси и финансови затруднения.Тази зодия има енергията на елемента огън и именно затова е толкова решителна и невъзможна за контролиране.

Дърворезба от Немска фотобиблиотека Астрология, зодиакални знаци и календар, 1512 г.

 Дърворезба от Немска фотобиблиотека Астрология, зодиакални знаци и календар, 1512 г.
УИКИПЕДИЯ

Аз знам „Аз знам” е мотото на тази огнена зодия. Поради нестихващия си интерес към новото и непознатото и прекомерното си любопитство Стрелците притежават богата колекция от знания и имат отговори на всички въпроси.Философът сред зодиакалните знаци има познания във всяка една област. Обича да общува, да се запознава с други хора и да разменя опит. От Стрелеца става както прекрасен академичен философ, така и дървен философ, с когото е безсмислено да се спори.

Планета Родените под знака на Стрелеца се ръководят от планетата Юпитер, която е символ на религия и философия. Тя е символът на върховния и справедлив съдник, който смята себе си винаги за прав. Юпитер се свързва с нови преживявания и възможности, затова свободата и независимостта са от съществено значение за зодия Стрелец. Най-голямата планета в Слънчевата система насърчава Стрелците да живеят изпълнен с приключения и емоции живот.

Декади В зависимост от периода на раждане представителите на зодия Стрелец могат да имат различни възгледи, характери и амбиции. Родените през първата декада са личности с приключенски характер, които обичат да опитват нови и вълнуващи изживявания. Те са дръзки, енергични, директни и жадни за емоции, с елемент на опасност. Родените през този астрологичен период са оптимисти с положителни възгледи за живота, винаги търсят доброто в хората и подхождат с ентусиазъм към всичко. Стрелците, които попадат във втората декада, са уверени и открити личности. Знаят какво искат от живота и не се страхуват да действат, за да го получат. Проблемът при тях е, че всичко им омръзва много бързо и с лекота загърбват доскорошните си идеи, впускайки се в реализирането на нови такива. Обичат предизвикателствата, действат спонтанно и често са брутално откровени. Родените през третата декада на този зодиакален знак са по астрологични характеристики харизматични личности, които излъчват топлина, ведрост и очарование. Радват се на внимание и винаги са обградени от много приятели и почитатели. Наслаждават се на похвали, комплименти и ласкателства.

Рисунка на съзвездие Стрелец от Йохан Елерт Боде, 1801 г.

 Рисунка на съзвездие Стрелец от Йохан Елерт Боде, 1801 г.
УИКИПЕДИЯ

Лоши черти

Никоя друга зодия не може да има толкова ясно изразен блясък в очите, колкото Стрелецът, казват експертите. Честността на Стрелците понякога може да бъде прекалено брутална, с което те нараняват хората около себе си. Може да се каже, че те са изключително нетактични. Освен това хората, родени под огнения знак, често са нетърпеливи, неспокойни и склонни да насилват нещата. Не могат да продължат да работят, ако не получат очакваните резултати веднага. Способни са да изгубят самообладание за незначителни неща. Много лоша черта е тяхната непоследователност. Отегчават се лесно и често губят фокуса на живота си. Сляп оптимист, който понякога притежава прекалено високо самочувствие и голяма доза увереност. Стрелците имат големи идеи, но предпочитат да оставят изпипването на дребните детайли на други хора. Накратко Планета управител: Юпитер; Екзалтация: Луна; Изгнание: Венера; Падение: Меркурий; Стихия: Огън; Зодиакално качество: подвижен; Цветове: червен, светлосин, лимоненожълт, светлозелен, виолетово, тъмносиньо; Числа: 1, 3, 4, 7, 9, 45; Дни: четвъртък, петък, събота; Скъпоценни камъни: розов кварц, аквамарин, лунен камък, топаз, рубин; Метал: мед, калай; Съдбоносни години: 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години; Брак: Овен и Лъв, но също са подходящи Дева и Риби. Стрелецът намира общ език с всички зодии. Обича: искреността, честността, природата, животните, пътуването, авантюрите, справедливостта, мъдростта, великото, благородното и възвишеното, церемониите. Мрази: неестественото, пресиленото, имитацията, монотонността, низкото и подлото, дребнавото, лошите маниери, подлизурството. Съвет: действайте винаги според разума си без страст и в духа на справедливостта, която ви вдъхновява.