0

Н езависимо дали ни харесва да се потим или не, физическите упражнения и усилия са съществена част от здравословния начин на живот. Може да помогнат за контролиране на теглото, да предотвратят развитието на определени заболявания и да забавят процеса на стареене.

За щастие има най-различни – научни или не, начини да се уверим, че правим достатъчно упражнения, а често това, което ни харесва по отношение на спорта, зависи от нашия тип личност.

Ето кои спортове и спортни занимания са подходящи за всяка зодия.

Овен

Овните са склонни към авантюризъм със силна състезателна стръв. Затова когато става въпрос за спортуване, ММА, бокс и борба са добри възможности.

Същото важи и за избора на спорт, който да гледате – изберете нещо вълнуващо като планинско колоездене, което ще накара сърцето ви да бие и нивата на адреналин ще достигнат връх.

Вероятно ще искате да избягвате дейности с ниско напрежение и без много екшън, като голф и йога. Там липсва вълнението, необходимо, за да поддържат интереса на “адреналинов наркоман” като Овена.

Телец

За Телците всичко в живота е за забавление. Спортове като вдигане на тежести и бодибилдинг са страхотни възможности, тъй като ви позволяват да поддържате форма.

Всички спортове, които ви свързват със земята, също са отлична идея – футбол, лакрос на каквото и да е ниво (не е нужно да е състезателен).

Опитайте се да избягвате състезателни спортове, които изискват твърде много от вашето ценно време. Балансът между професионалния и личния живот е много важен, а спортът за развлечение е най-добър.

Близнаци

Близнаците са склонни да бъдат много общителни герои, които обичат да бъдат около другите. Поради тази причина отборните спортове като волейбол или гребане са великолепен вариант.

Но ако отборните спортове не са вашата тръпка, изберете игра един на един като тениса, която ви позволява да общувате отблизо и приятелски с опонента си.

Избягвайте индивидуалистични спортове като бягане на дълги разстояния, тъй като те ще ви накарат да се чувствате изолирани.

Рак

Въпреки че Раците традиционно не обичат спорта, няма причина да не се пробват, все пак. Опитайте и отидете на нещо като йога, за да поддържате усещане за спокойствие.

Всякакви спортове, които ви позволяват да изпитате красотата на природата, също са добра идея. Помислете за ветроходство или каяк, например.

Но категорично „не“ на този спорт, който ви поставя под напрежение и изисква от вас бързи решения. Спортове като баскетбола ще ви оставят да се чувствате извън контрол.

Лъв

Лъвовете силно вярват в стойността на упоритата работа и обичат другите да ги виждат в най-величествения им вид. Те трябва да изберат всяка форма на свръхсъстезателен спорт.

Избраният спорт няма особено значение, стига да е нещо, което изисква от вас да бъдете едновременно агресивни и отдадени.

Избягвайте развлекателните спортове, тъй като липсата на истински състезателен елемент вероятно ще ви подлуди.

Дева

Девите са склонни да залитат по рутината и идеята да се подобряват, така че развлекателните упражнения с ниска интензивност, като сутрешна разходка, често са добър вариант.

Ако живеете някъде, където сутрешната разходка се оказва трудна, леката тренировка във фитнес залата е чудесна алтернатива.

Трябва да избягвате спортове, които са твърде оспорвани и състезателни като футбол или дори бейзбол, тъй като намирате този елемент за скучен и изобщо няма да ви вдъхнови.

Везни

Везните се стремят към красота и величественост. Те са склонни да се увличат по спортове, които включват екипиране в костюми или наслаждаване на красотата на самия спорт.

Друг елемент от спорта, на който Везните обичат да се наслаждават, е балансът. Нещо като сърфиране или йога ще докосне желанието ви за елегантност и спокойствие.

Избягвайте на всяка цена всеки спорт, чиято единствена цел е да ви накара да се потите. На тези спортове просто липсва финесът, който искате да получите от тренировката си.

Скорпион

Скорпионите не са известни с особено силната си любов към спорта, но им е приятно да правят всичко, което представлява физическо предизвикателство. Спортовете като културизма са добър вариант.

Ако не успеете, всяка дейност с адреналин като скално катерене или рафтинг, трябва да даде на Скорпионите тръпката, която постоянно търсят.

Обратно - всеки спорт като гребането, който изисква да се потите на едно място, е лоша идея, тъй като бързо ще ви стане скучно.

Стрелец

Стрелец обича всеки спорт, който държи усмивката на лицето им. Това може да бъде отборен спорт или индивидуален спорт, стига да е страхотно забавно.

Те също така обичат да се открояват от тълпата и затова са склонни да се увличат от по-малко практикувани спортове като конна езда или стрелба с лък.

Опитайте се да стоите далеч от спортове като футбол или бягане, тъй като това са дейностите, които се извършват най-много от други хора

Козирог

Козирозите са посветени на всичко, което правят в живота. За щастие, състезателният спорт възнаграждава отдадеността, така че не трябва да е трудно да намерите нещо удовлетворяващо.

Ще преуспявате в спортове като бягане и бокс, което ще ви насърчи да си поставите ясни цели и да им се посветите с цялата си издръжливост.

Трябва да ви е лесно да намерите спорт, тъй като почти всички спортове изискват елемент на отдаденост. Спортове като пилатес, обаче, могат да бъдат запазени за охлаждане.

Водолей

Екстремните спортове могат да предизвикат известно ниво на страх у Водолея, но нищо, което те не могат да преодолеят.

Водолеите обикновено ще се насладят на спортове като парапланеризъм или уиндсърфинг – и в ролята на участници, и като зрители.

Те обаче трябва да се пазят от отборните спортове, тъй като са склонни да бъдат вълци единаци, а в отборните спортове тези неща не са одобрявани.

Риби

Рибите обикновено гравитират към всякакви спортове, които са на водна основа (все пак те са Рибите на Зодиака!).

Като Риби ще се чувствате като у дома си, докато плувате, сърфирате или плавате.

Най-важното е да се чувствате свободни в какъвто и спорт да правите – отборните спортове и тези със строги правила вероятно ще ви накарат да се почувствате в капан.