И ма място за развитие на здравен и спа туризъм – туристически продукти, към които гражданите на Израел проявяват интерес напоследък. Това заяви посланикът на Израел, Н. Пр. Йорам Елрон по време на работна среща с  министъра на туризма Христо Проданов . 

Има място за развитие на здравен и спа туризъм – туристически продукти, към които гражданите на Израел проявяват интерес напоследък. Това заяви посланикът на Израел, Н. Пр. Йорам Елрон по време на работна среща с  министъра на туризма Христо Проданов . 

Двамата обсъдиха двустранните отношения между Израел и България, а също и начините за подобряване на туристопотока между двете страни. Проданов подчерта пред посланика, че отношенията между двете страни са изключително приятелски и ще се радва тясното сътрудничество да продължи и занапред. 

Н. Пр. Йорам Елрон пък припомни, че страната ни е изключително популярна дестинация сред гражданите на Израел и благодари на ресорния министър за това, че българското правителство премахна ограниченията за влизане от Израел. По думите му, непрекъснато се увеличава броят на израелските туристи, които идват в страната ни. „България е стратегически партньор и имаме потенциал да разширим областите на сътрудничество“,  категоричен бе той. 

Министър Проданов и посланик Елрон дискутираха и възможността за подписването на Меморандум за разбирателство между двете министерства на туризма.