0

Н а закрито заседание днес следобед Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще определи цената на природния газ за ноември. В момента синьото гориво струва малко под 95 лева, а според досегашните изчисления цената трябва да бъде увеличена до малко под 125 лева.

На закрито заседание днес следобед Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще определи цената на природния газ за ноември. В момента синьото гориво струва малко под 95 лева, а според досегашните изчисления цената трябва да бъде увеличена до малко под 125 лева.

По време на обсъждането преди дни на цената за ноември председателят на енергийния регулатор Иван Иванов обяви, че очаква актуално предложение от „Булгаргаз“, предава БНР. 

„Надяваме се да излезем с решение, което да бъде в интерес на българските потребители - цената на природния газ за месец ноември да се окаже по-ниска от тази за месец октомври“, заяви той. Разчетите на обществения доставчик показват, че цената за месец ноември може да бъде до 30% по-ниска от международните цени и увериха, че необходимите количества за българските потребители са гарантирани.